Turgutlu Kayrak Köyü

Turgutlu Kayrak Köyü

Kayrak Köyü haberleri, Turgutlu Kayrak köyü güncel son dakika gelişmeleri Kayrak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kayrak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Kayrak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayrak köyü son dakika gelişmeleri, Kayrak köyüne özgü yemekler, Turgutlu Kayrak köyünün tarihi, Kayrak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayrak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayrak , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayrak köyü resimleri ve Kayrak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Kayrak Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayrak , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Turgutlu'nun güneyinde, İlçeye 12 km, İl merkezine 40 km uzaklıktadır. Doğusunda; Dağyeniköy, batısında; İzmir İli, Güneyinde; Çatalköprü, Kuzeyinde; Gökgedik mahallesi ve Bayındır ilçeleriyle komşudur.

Kayrak Köyü, Turgutlu ilçesine 12 km uzaklıktadır.Kayrak Köyü'nün tarihi 1800'lü yılların sonuna kadar dayannmaktadır. Köy; ismini civarında bulunan, bol ve kaliteli Kayrak taşından almaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Kayran Köyü'nün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle Kirazıyla ünlüdür. Üzüm, Erik, Zeytin, Ceviz ve Kestane üretimi de oldukça yaygındır. Hayvancılığa dayalı ekonomi zaman içerisinde oran olarak çok düşmüştür.

Köy İlköğretim okulu 2012 yılında kapatılmış olup; eğitim gören öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Mahallede içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT acentesi olan mahallede tek kubbeli ve tek minareli Cami bulunmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.