Turgutlu Örenköy Köyü

Turgutlu Örenköy Köyü

Örenköy Köyü haberleri, Turgutlu Örenköy köyü güncel son dakika gelişmeleri Örenköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Örenköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Örenköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Örenköy köyü son dakika gelişmeleri, Örenköy köyüne özgü yemekler, Turgutlu Örenköy köyünün tarihi, Örenköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Örenköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Örenköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Örenköy köyü resimleri ve Örenköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Örenköy Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Örenköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Aydınoğulları Beyliği döneminde fethedilen bölge, 1300'lü yıllardan itibâren Türkleşmiş ve İslâmlaşmıştır. Ören Köyü en son, köy halkının isteği üzerine 14 Nisan 1955 tarihinde Manisa'nın Turgutlu İlçesine bağlanmıştır.Mahallenin bulunduğu dağ kızılçam ormanlarıyla kaplıdır. Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimidir. Rakımı 690'dır. Narenciye dışında Akdeniz bitkilerinin tümü yetişir. Bozdağlar'ın eteğinde kurulmuş olması sebebiyle yazlar serin,kışlar soğuk geçer.Köy nüfusu 2010 yılı itibarıyla 510 kişidir.Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.