Turhal Ayranpınar Köyü

Turhal Ayranpınar Köyü

Ayranpınar Köyü Haberleri, Turhal Ayranpınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ayranpınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Ayranpınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Turhal Ayranpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayranpınar köyü son dakika gelişmeleri, Ayranpınar köyüne özgü yemekler, Turhal Ayranpınar köyünün tarihi, Ayranpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayranpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayranpınar , Tokat'in Turhal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayranpınar Köyü Resimleri ve Ayranpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turhal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Turhal Tokat Arası Kaç Km? Turhal Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Turhal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Turhal Ayranpınar Köyünde doğan biri var mı? Turhal Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ayranpınar , Tokat ilinin Turhal ilçesine bağlı bir köydür. 

Tokat Turhal Ayranpınar Köyünün kültürü çiftçilik ve hayvancılıktır. Bu köyde insanlar traktörleri ile zorlu yolları aşarak tarlalarına varırlar ve orada ineklere yem olarak verilen "fiğ" tohumu biçerler veya ekerler. Bu bitkilerin yetiştirilmesi çok zordur. "Verem otu" denen bir ot onları sarar ve sıkarak kurutur. Üstündeki tohumları çürütür.Bu köyün en ünlü yemeği ise "Bulgur pilavı"dır. Bulgur pilavı her gün Ayranpınar Köyünde yenir. Ben de bir Ayranpınar Köylüsü olarak en sevdiğim yemeklerden biri de bulgur pilavıdır. Bulgur Ayranpınar Köyünün en ünlü yiyeceğidir. Çoğu çiftçiler tarlalarına bulgur yapılan buğday eker. Fiğ bitkisini yetiştermek zahmetli bir iş olduğu için çoğu insan fiğ ekmez satın alır. Turhal'daki çoğu çoban fiğ bitkisini satın alır.120 metrekarelik bir fiğ tarlasından en az 30-40 yağ tenekesi kadar fiğ çıkabilir.(?)

Tokat ilinin Turhal ilçesine 9 km uzaklıktadır.Bu köyün coğrafyası dağlık ve orman ağaçları ile örtülüdür.Yapılan evler yola uzaktır.Dağa yapılan evlerin içi tahta veya taştan yapılmadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007      326

2000      447

1997      698

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocagı vardır ama içinde

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.