Turhal Kalaycık Köyü

Turhal Kalaycık Köyü

Kalaycık Köyü Haberleri, Turhal Kalaycık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kalaycık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Kalaycık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Turhal Kalaycık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalaycık köyü son dakika gelişmeleri, Kalaycık köyüne özgü yemekler, Turhal Kalaycık köyünün tarihi, Kalaycık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalaycık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalaycık , Tokat'in Turhal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalaycık Köyü Resimleri ve Kalaycık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turhal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Turhal Tokat Arası Kaç Km? Turhal Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Turhal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Turhal Kalaycık Köyünde doğan biri var mı? Turhal Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalaycık , Tokat ilinin Turhal ilçesine bağlı bir köydür. 

1939 yılında büyük depremden önce Kalaycık(Doğu) ve Kırımkeri(Batı) adlarıyla birbirine çok yakın iki yerleşim merkezi arasındaki mera parsellenerek iki köyün yerleşimcilerine dağıtılmış, kurulan yeni köyün adı da Kalaycık olarak tescillenmiştir.Halen bu isimle bilinen köyün ismi Ovalı olmuştur.Köy gayet yeşil bir köy olup, sebze meyve bakımından gayet zengindir.

Tokat iline 34 km, Turhal ilçesine 12 km uzaklıktadır.81 vilayete ulaşım sorunu yoktur (hava limanına 7 kilometre Pazar ilçesine 3 km dir.Ballıca mağarasına ise 8 km dir

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Fakat Geçiş İklimi de denilebilir

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      458

1997      484

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.tarımda özellikle yetiştirdiği sırık domateste tokat bölgesinde kalite olarak 1.sınıf üreticiliği yakalamıştır.

Köyde içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır.Ayrıca birazda olsa çalışmakta olan köyün hali vardır.Sağlık ocağı eviyle beraber bulunmakta olup maalesef 3 yıldır ebe tayini yoktur.Köyün okulu vardır.Okulda sadece ilköğretimin ilkokul kademesi vardr. 1,2,3üncü sınıflar bir sınıfta 4 ve 5 ler bir sınıfta okutulmaktadır.2 öğretmen vardır.Köy eğitimde tayin için basamak olarak kullanılmaktadır.Ayrıca camisi bulunmaktadır. Ayrıca ptt acentesi var fakat şubesi yoktur. Köyde 2 bakkal vardır sadece 1 tanesi faal durumdadır.1 tane de kıraathane bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
1
1
2
1
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.