Türk Eğitim-Sen Başkanı Bilal Türk: “Beklenen dışında bir şey olmadı memuru masada bıraktılar”

Türk Eğitim-Sen Başkanı Bilal Türk: “Beklenen dışında bir şey olmadı memuru masada bıraktılar”

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, 2018-2019 yılları için geçerli olacak toplu sözleşmelerde beklenen dışında bir şey olmadığını...

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, 2018-2019 yılları için geçerli olacak toplu sözleşmelerde beklenen dışında bir şey olmadığını memuru masada bıraktıklarını söyledi.

2013 ve 2015 yıllarında da "Tarihi toplu sözleşme imzaladık" nidalarıyla attıkları imzayı savunan bir sendikanın, imza aşamasında sattıkları hayalin, gerçekler karşısında defalarca hezimete dönüşmesinden toplu sözleşme imzalanırken sus pus olunduğunu belirtti.

Memurun idam fermanının imzalandığını anlatan Sendika Başkanı Türk, "İşçilerle imzalanan toplu sözleşmede; yüzde 5+7,5 zam, 3 bin liranın altında maaş alanlara aylık 90 lira iyileştirme ve ilave tediye ücretine 250 liralık artış söz konusu iken, 5.1 milyon memur ve emekli adına 2018 yılı için yüzde 4+3,5, 2019 için ise yüzde 4+5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır."dedi.

Bir okka mürekkebin fiyatının 15 lira ile 70 lira arasında değiştiğini anlatan Türk'ün açıklaması şöyle:

"Bugün bir okka mürekkebin fiyatı 15 lira ile 70 lira arasında değişmekte. Yani imza atmakla atmamak arasındaki yarım puanlık fark bir kutu mürekkebe dahi yetmemekte, atılan imzaya harcanan mürekkep masrafını dahi karşılamamaktadır. Bu toplu sözleşme 4/B'li, 4/C'li ve diğer sözleşmeli ve vekil personelin sorunlarına bir çare getirmemektedir. Yıllardır yaşanan hak kayıplarının telafisi için hiçbir çözüm sunmamaktadır. Yardımcı hizmetlilerin, ek gösterge mağdurlarının beklentilerine cevap olamamıştır. Aile yardımı, çocuk parası gibi sosyal yanı olmayan topal bir sözleşmeye imza atılmıştır. Mübarek Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi bekleyen milyonların hayalleri yıkılmıştır."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.