Türkeli Akçabük Köyü

Türkeli Akçabük Köyü

Akçabük köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Akçabük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Akçabük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Türkeli Akçabük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçabük köyü son dakika gelişmeleri, Akçabük köyüne özgü yemekler, Türkeli Akçabük köyünün tarihi, Akçabük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçabük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akçabük köyünün bilinen eski adı Makdil'dir. Bu isim daha sonra Marbel adını almış ve şu anda köyün bir mahallesi olan Marbel mahallesine ismini vermiştir. Daha sonraki adı ise Yervi olup, bu adı şimdiki Yervi mahallesinden almıştır. Bu isimler eski yerleşimciler olan Rumlardan kalma isimlerdir. Son adı olan Akçabük adını ise; şimdiki Sancakoğlu mahallesinin eski adı olan Bayaz mahallesinden almıştır. Bayaz Farsça bir kelimedir ve beyaz, akça anlamına gelir. Bük ise orman olamamış küçük çalı ağaçlık ve diken topluluğudur. Akçabük köyü adı da böyle oluşmuştur.

Sinop iline 96 km, Türkeli ilçesine ise 14 km uzaklıktadır.

Akçabük, Sinop ilinin Türkeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçabük Köyü Resimleri ve Akçabük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkeli Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkeli Sinop Arası Kaç Km? Türkeli Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Türkeli Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Türkeli Akçabük Köyünde doğan biri var mı? Türkeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum