Türkeli Gaziler Köyü

Türkeli Gaziler Köyü

Gaziler köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Gaziler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Gaziler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Türkeli Gaziler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gaziler köyü son dakika gelişmeleri, Gaziler köyüne özgü yemekler, Türkeli Gaziler köyünün tarihi, Gaziler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gaziler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski adı DAYISTA dır.Bu ismi BİRİNCİ ALADDİN KEYKUBAT vermiştir. Köyün yeni ismi ise GAZİLER köyüdür. Ayrıca köy bir Türk kuruluşudur. Kosovalı Türkler de vardır. Ayrıca köydeki Türklerin bir kısmı Osmanlı-Rus Savaşlarında Kırım'dan göç eden Türkler'den olduğu sanılmaktadır.

Sinop iline 93 km, Türkeli ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Gaziler, Sinop ilinin Türkeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gaziler Köyü Resimleri ve Gaziler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkeli Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkeli Sinop Arası Kaç Km? Türkeli Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Türkeli Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Türkeli Gaziler Köyünde doğan biri var mı? Türkeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.