Türkeli Güzelkent Köyü

Türkeli Güzelkent Köyü

Güzelkent köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Güzelkent köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Güzelkent köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Türkeli Güzelkent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güzelkent köyü son dakika gelişmeleri, Güzelkent köyüne özgü yemekler, Türkeli Güzelkent köyünün tarihi, Güzelkent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güzelkent köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağlı olduğu Güzelkent Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nun 30 Kasım 1989 tarih 89/36373 sayılı kararı geregince Helaldı, Keşköyü, Taçahmet ve Yusuflu Köyü Emreli Mahallesi'nin birleşmesi ile kurulmuştur.

3 Haziran 1990 tarihinde yapılan kısmi yerel seçimler neticesinde Belediye Başkanı, Hasan Göksu ve Meclis Üyeleri seçilmiştir. Bir müddet sonra halk oylamasıyla Taçahmet Köyü, bunu ileriki zamanlarda Yusufluköyü `de takip ederek belediyelikten ayrılmıştır.

Bunu daha sonraki yerel seçimlerde başkan adaylığına çıkan Bekir Erünsal seçimleri kazanarak, başkan olarak göreve başlamıştır.

Helaldı`nın tarihi hakkında yeterli ve kesin bilgiler mevcut değildir. Sinop ve çevresine baktığımızda, buraların çok eski bir yerleşim merkezi olduğu bilinmektedir. Sinop, tabii limanı sayesinde, Karadeniz`e açılan bir ticaret merkezi olduğu bilinmektedir. Anadolu'nun Karadeniz'e açılan önemli ticaret yollarında biri olan Sinop; Sultan 1. İzzettin Keykavus tarafından fethedilmiş (1214) ve bölge bir Türk yerleşim merkezi haline getirilmiştir.

Bölgede hüküm sürmüş devletleri incelersek ; bölge, önce Rum Pontuslular'ın sonra Selçukluların daha sonra İsfendiyaroğulları Beyliği'nin ve 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Sinop'u almasıyla Osmanlı yönetimine geçmiştir.

Ilk yerleşim merkezi Helaldı´dır (yukarki Helaldı). Daha sonraları, Yalı bölgesine yerleşmeye başlamışlardır ve şimdi nüfusun en yoğun olduğu bölgedir.

Bağlı bulunduğu ilçeye (Türkeli) 4 km ve Doğusunda bulunan Ayancık´a da 25 km uzaklıktadır.

Güzelkent, Sinop ilinin Türkeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güzelkent Köyü Resimleri ve Güzelkent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkeli Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkeli Sinop Arası Kaç Km? Türkeli Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Türkeli Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Türkeli Güzelkent Köyünde doğan biri var mı? Türkeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.