Türkeli Yeşiloba Köyü

Türkeli Yeşiloba Köyü

Yeşiloba köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Yeşiloba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Yeşiloba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Türkeli Yeşiloba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşiloba köyü son dakika gelişmeleri, Yeşiloba köyüne özgü yemekler, Türkeli Yeşiloba köyünün tarihi, Yeşiloba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşiloba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski adı, köylerde yaşamış Rumlardan kalan Reyfez'dir. 1975'ten sonra köye gelen bir öğretmen tarafından bugünkü adı Yeşiloba verilmiş ve köy muhtarı yardımıyla değiştirilmiştir. 1990'lı yıllara kadar merkez köy konumunda olmuş ve tüccarların buluştuğu bir nokta olmuştur.

1960'lı yıllara kadar Yazıcı, Satı ve Yeşiloba olarak 3 bölümden oluşan köyde bu bölümleri temsilen 3 çınar ağacı dikilmiştir. Şu anki yaşları 500'ün üzerinde olduğu düşünülen ağaçlardan bir tanesi kesilmiştir. Şu an köyde bulunan en az 500 yıllık 2 çınar ağacı köye gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir.

Sinop iline 108 km, Türkeli ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Yeşiloba, Sinop ilinin Türkeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşiloba Köyü Resimleri ve Yeşiloba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkeli Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkeli Sinop Arası Kaç Km? Türkeli Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Türkeli Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Türkeli Yeşiloba Köyünde doğan biri var mı? Türkeli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.