Türkiye – Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye – Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de düzenlendi. Türkiye – Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ik

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de düzenlendi. Türkiye – Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, iki ülke bürokratları ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Pekcan, Fox ile sabah kahvaltıda bir araya geldiklerini, iki ülke arasındaki ikili ticaret ve yatırım ilişkilerinin yanı sıra iş birliği olanaklarına yönelik istişarelerde bulunduklarını ifade etti. Türkiye’nin özellikle son 15 yılda, ekonomisine büyük dinamizm kazandırdığını, yıllık ihracatını 168 milyar dolara, hizmet ihracatını da 48,6 milyar dolara çıkardığına dikkat çeken Pekcan, “İnşallah sizlerle beraber bu rakamları çok daha yukarılara taşıyacağız. Birleşik Krallık küresel ekonominin kurucularından biridir. Türkiye olarak, Birleşik Krallık ile ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek, özellikle de Orta Doğu, Afrika, Merkezi Asya, Balkanlar ve Uzak Doğu’da iş birliği yapmak istiyoruz. Bu ilişkileri de başlattık, inşallah artarak devam edecek. Türkiye olarak 21. yüzyılda teknolojiye, markaya ve tasarıma yatırım yapmaya önem veriyoruz. Bu yatırımlarımızda da gerek iş ortağı gerek vizyon ortağı İngiliz iş adamlarını da yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“SONUÇLAR İKİ ÜLKE İÇİN YETERSİZ”

Pekcan, Birleşik Krallık’ın, her zaman Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu ifade ederek, 11,1 milyar dolar ihracat ile Almanya’dan sonra ikinci sırada olduğunu belirtti. Pekcan ayrıca Birleşik Krallık’tan 7,5 milyar dolar seviyesinde ithalat gerçekleştiğini kaydederek, İngiltere’den özellikle teknolojik ürünlerde ithalat yapıldığını bildirdi. Bu sonuçlar umut verici olsa da iki ülkenin dinamizmi için yetersiz olduğunu söyleyen Pekcan, “Bu rakamları inşallah el birliği ile daha yukarılara çekeceğiz ve İngiltere ile ticari ilişkilerimizi daha da derinleştirmek, ticaret hacmimizi ve karşılıklı yatırımlarımızı artırmak niyetindeyiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.