Türkiye'de internetin hızı yükseldi mi yoksa düştü mü?

Türkiye'de internetin hızı yükseldi mi yoksa düştü mü?

Speedtest, internet hızı verilerine göre, Türkiye'de sabit internet hızı 100 ülkenin gerisinde. İnternetin indirme ve yükleme hızında ise geçen seneye oranla gelişme var.

İnternet hızı ölçümleri yapan Speedtest, Dünyanın birçok ülkesinin ve Türkiye'nin internet hızını ölçtü ve Haziran 2020'ye dair bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapora göre, dünya genelinde sabit internet ile indirme hızı ortalama 78,26 Mbps, yükleme hızı ise 42.06 Mbps olarak ölçüldü. Mart ayında ise bu değerler indirme hızı için 74,63 Mbps, yükleme hızı için ise 30,47 Mbps'ti. Yani koronavirüs sonrası dünyanın internet hızında bir yükselme söz konusu olmuş. Dünyanın en hızlı interneti ise rapora göre 208,16 Mbps ile Singapur'da. Şimdi gelelim Türkiye'ye.

Türkiye'de internetin ortalama hızı dünya ortalamasının altında kaldı. Türkiye'de Haziran ayında ortalama indirme hızı 26,30 Mbps olarak ölçüldü. 9,05 Mbps ise ülkemizin yükleme hızı olarak kaydedildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin internet indirme hızı 20,64 Mbps'ti. Görüldüğü üzere ülkemizin internet hızında 6,30 Mbps'lik bir artış yaşanmış.

En hızlı internete sahip ülkeler sıralamasında Türkiye kendisine 101. sırada yer buldu. Mobil internette ise durum daha iyi. 37,21 Mbps mobil internet indirme hızına sahip olan Türkiye, böylece 110.10 Mbps ile Güney Kore'nin başı çektiği dünya sıralamasında 48. sırada yer aldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.