Tuşba Belediyesinden Çevre Denetimi

Tuşba Belediyesinden Çevre Denetimi

Van'ın Tuşba Belediyesi ilçe sınırları içerisinde çevre denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Van'ın Tuşba Belediyesi ilçe sınırları içerisinde çevre denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Tuşba Belediyesinden yapılan açıklamada, başta insan sağlığı ve doğal çevreyi oluşturan biyolojik çeşitlilikle bu çeşitliliği barındıran ekosistemin korunmasını, geliştirilmesini ve tanıtılmasının önemini ortaya koymayı amaçladıkları belirtildi. Biyolojik çeşitliliği koruma ve kullanım esaslarının Yüzüncü Yıl Üniversitesi, sivil toplum örgütleri, milli eğitim ve ilgili diğer tüm kamu ve kuruluşlarıyla çevre kirliliklerini önlemek amacıyla denetimlerin aralıksız olarak koordineli bir şekilde sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, "Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Denetim ve Atık Yönetimi Birimi ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede insan ve çevre sağlığına zarar veren maddelerin ortadan kaldırılması ve bertaraf edilmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Tuşba Belediyesi ekipleri, Tuşba'nın Urartulardan günümüze kadar sahip olduğu tarihi, kültürel, sosyal, ekolojik ve turistik değerleriyle adeta bölgenin çekim merkezi olmaya aday bir ilçeye yakışmayan olumsuzlukları tek tek ortadan kaldırıyor" denildi.

Gelişi güzel, rastgele ekosisteme atılan ve dökülen atıkların kaldırılması konusunda da ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Vehbi Akyürek, "2872 Sayılı Çevre Kanunu" ve bu kanuna bağlı çıkarılan yönetmelik ve tebliğler çerçevesinde denetimler yaptıklarını söyledi. İnsanların çevrede canlı ve cansız varlıklarla doğrudan veya dolaylı olarak sürekli etkileşim içerisinde olduğunu belirten Akyürek, "Teknolojinin gelişmesi ile artan sanayi atıkları, tarımsal ve hayvansal atıklar bertaraf edilirken, herhangi bir planlama yapılmadığı takdirde beraberinde de kalıcı ve geri dönüşümsüz birtakım çevresel problemlere yol açmaktadır. Bunun için Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Denetim ve Atık Yönetimi Birimi ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak insan ve çevre sağlığını etkileyecek problemlerin ortaya çıkmasını engellemek için çevre denetim ve kontrollerimizi sıkı bir şekilde yürütmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Akyürek, yaptıkları denetimlerde Tuşba'da en çok katı atıklarla hayvan gübrelerinin çevreye gelişigüzel atılması, kontrolsüzce yapılan evsel ve endüstriyel nitelikli atık su deşarjları, beton santralleri, asfalt şantiyeleri, taş ocakları, kum ocakları, briketçiler, yüksek gerilim hatları ile baz istasyonlarından kaynaklı radyasyon şeklindeki çevre kirlilikleri ile karşılaştıklarını kaydetti. Akyürek, "Düzenli bir şekilde belediye olarak Tuşba'da bugüne kadar özellikle 2011 Van Depremi sonrası enkazların, tadilat ve moloz atıklarının durumu ile inşaat ve yıkıntı atıkları, ömrünü tamamlamış lastikler, atık motor yağları, bitkisel yağlar, tehlikeli atıklar, hafriyat toprağı, ömrünü tamamlamış teknolojik araçlar tespit ettiklerini ve bunların düzenli olarak denetilmesi yapılmaktadır. Müdürlüğümüze bağlı Çevre Denetim ve Atık Yönetimi Birimi tarafından yapılan denetimlerde giderilmesi gereken olumsuzluklarla ilgili tespit tutanakları oluşturularak belirli periyotlarla kontrolleri sağlamaktayız. Olumsuzlukların giderilmediği durumlarda 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre yasal işlem uygulanmaktayız. Daha temiz bir çevre için denetimlerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımız böyle bir durum ile karşılaşmalarında 4446011 Nolu telefonu arayabilir, www.tusba.bel.tr adresine yazabilir veya sosyal medya hesaplarından ulaşabilir veya Tuşba Belediyesine bizzat gelerek irtibata geçebilirler" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesinden Çevre Denetimi

Tuşba Belediyesinden Çevre Denetimi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.