Tuzluca Kayaören Köyü

Tuzluca Kayaören Köyü

Kayaören köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Iğdır köyleri arasında yer alan Kayaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Iğdır Kayaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayaören köyü son dakika gelişmeleri, Kayaören köyüne özgü yemekler, Iğdır Kayaören köyünün tarihi, Kayaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayaören, Iğdır ilinin Tuzluca  ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı, 1901 ve 1928 yılı kayıtlarında Kayaharabe olarak geçmektedir.Köy; Iğdır il merkezine 73 km, Tuzluca ilçe merkezine 37 km uzaklıktadır. Köyde 1886 yılında 117 Azeri Türkü yaşamaktaydı. Köye bağlı bir mahalle olan "Alçalı"ya alçanın (erik) çok yetiştirilmesinden dolayı bu ad verilmiştir.

Kayaören, Iğdır ilinin Tuzluca ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayaören köyü resimleri ve Kayaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Iğdır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kayaören Iğdır Arası Kaç Km? Iğdır Hava Durumu? Iğdır Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Iğdırli iseniz Iğdır Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Iğdırlı Ünlüler arasında Kayaören Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.