Ücretsiz izin maaş desteği ne kadar, Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları nedir?

Ücretsiz izin maaş desteği ne kadar, Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları nedir?

Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır, Ücretsiz izin maaş desteği ne kadar, Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları nedir? soruları Maliye bakanı Berat Albayrak'ın açıklamasından sonra araştırılıyor?

Ücretsiz izin maaş desteği ile ilgili müjdeyi bugün sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak verdi. Bakan Albayrak, “Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” dedi. Peki ücretsiz izin maaş desteği ne kadar, başvurular nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili merak edilenler…

Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları araştırılan konular arasında yerini aldı. Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları nelerdir? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın müjdesini verdiği konu ile ilgili detaylar gelmeye başladı. 447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük yardım yapılacak.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?

Hükümet, koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni kararlar içeren, 62 maddelik bir taslak metin hazırladı. Bu taslağa göre işten çıkarma yasaklanıyor. İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek. Ayrıca 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de aynı miktar ödenecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ KAÇ AY OLACAK?

3 ay yapılacak olan yardımın süresini Cumhurbaşkanı 6 aya kadar uzatabilecek.

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru şartları ile ilgili henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de bu destekten yararlanabilecek.

447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak. Bu yardımı alanlar çalıştırılması halinde işverene ceza kesilecek.

berat-albayrak-ucretsiz-maas-destegi.jpg

Bakan Albayrak Twitter üzerinden yayımladığı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı;

"Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak. Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı.

25 bin liralık destek finansmanına 290 bin esnaf başvurdu, 4 milyar 73 milyon lira finansman tahsis edildi. Bireysel destek paketine 4 milyon 200 binden fazla vatandaş başvurdu. 250 binden fazla vatandaşımıza 1,5 milyar lira tahsis gerçekleşti. İş'e Devam finansmanı için 66 bin 171 firma başvurdu, 34 bin 858'inin süreci sonuçlandı ve 29 milyar 558 milyon lira tahsis edildi.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.