Ula Ataköy

Ula Ataköy

Ataköy haberleri, Ula Ataköy güncel son dakika gelişmeleri, Ataköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Ataköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ula Ataköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ataköy köyü son dakika gelişmeleri, Ataköy köyüne özgü yemekler, Ula Ataköy köyünün tarihi, Ataköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ataköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ataköy , Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ataköy Köyü Resimleri ve Ataköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ula Muğla Arası Kaç Km? Ula Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Ula Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Ula Ataköy Köyünde doğan biri var mı? Ula Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

Ataköy , Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ataköy, 1992 yılına kadar Çıtlık'a bağlı bir mahalleydi. Mahallenin o zamanki adı Karaağaçyeri mahallesidir. Karaağacyeri mahallesi düzlük alanda meydana gelmiştir. Oysa koyun daha eski yeri, Karateke denilen ve günümüzdeki koy yerleşim alanının yaklaşık 1 km üstünde ve dağ yamacında kurulmuş olan bölgedir.1992 yılında koyun geleceğe yönelik yatırım planları ve gelişmeye açık bir bölge olması dolayısıyla koy önderleri yeni bir yapılanmanın gereğine inanmış ve ayrı bir muhtarlık olarak var olmak için harekete geçmişlerdir. Yapılan referandum sonucu, 1992 yılında ayrı bir muhtarlık olarak kurulmuş ve adini da Ataköy olarak değiştirmiştir. Yapılan görüşmede, köylülerin Ataköy adini tesadüfi seçmedikleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını kendi köylerinin adında yaşatmak istedikleri anlaşılmaktadır.

Ataköy'de ilkokul 1960 yılında kurulmuştur. Bu okul, önceleri eğitimi bir barakada vermiştir. Bu yer, günümüzde koy kahvesi olarak kullanılmaktadır. Okul,1972 yılında tas duvar olarak yeniden inşa edilmiştir. 1960 yılından önce ise mahalledeki eğitim öğretim Gökova ve Çıtlık mahallelerinde sürdürüldüğü belirtilmektedir. Günümüzde, öğrencilere okul öncesi eğitimden üçüncü sınıfa kadar eğitim imkanı sağlanmaktadır. 4.-8. sınıf düzeyindeki öğrenciler ise taşımalı sistemle Gökova Salih Guneyman İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim hayatlarına devam etmektedir.

Ataköy, il merkezi Muğla'ya 30 km., ilçe merkezi Ula'ya 25 km. uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Ataköy'ün 2011 yılı itibarıyla nüfusu 657'dir.

 

Koyun geçim kaynakları arasında tarım ürünleri (buğday, arpa, susam, mısır), narenciye, arıcılık,hayvancilik oluşturmaktadır. Tarim, narenciye, hayvancılıkta üretilen ürünler tüccarlar aracılığıyla pazarlanmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.