Ula Çiçekli Köyü

Ula Çiçekli Köyü

Çiçekli Köyü haberleri, Ula Çiçekli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çiçekli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çiçekli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ula Çiçekli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çiçekli köyü son dakika gelişmeleri, Çiçekli köyüne özgü yemekler, Ula Çiçekli köyünün tarihi, Çiçekli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çiçekli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çiçekli , Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çiçekli Köyü Resimleri ve Çiçekli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ula Muğla Arası Kaç Km? Ula Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Ula Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Ula Çiçekli Köyünde doğan biri var mı? Ula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çiçekli , Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çiçekli doğal görünüşü, temiz ve insanı rahatlatacak havası, manzarası tam bir doğa harikasıdır. Eskiden bugüne kadar neler değişmemiş ki bu mahallede eskiden demir-çelik fabrikası varmış. Türk ordusuna kılıç,kalkan v.b eşyalar yapılırmış. Ordunun Köyceğiz gölü'nü gören tarafında gözlem kulesi varmış. Düşmanları o kuleden rahatlıkla görürlermiş. Bunları da atalarımız büyük dedelerimize anlatmışlar. Bizlerde oralardan biliyoruz ama zamanla büyük bi yenilgiye uğratılmış Türk ordusu! Her şeyleri yıkılmış. Altında çokmuş herhalde o zamanlar burada çünkü çiçekli mahallesinden çok altın tozu bulunmuş. Mahallenin neredeyse yarısından fazlası eski mezarlıklarla dolu her tarafta mezar taşı ama çok zaman geçtiği için nerelerde mezar olduğu güçlükle belli oluyor.Günümüzde çiçekli mahallesi sakin ve temiz havası olan kuşları,böcekleriyle ağaçların arasında olan bir mahalledir.Mahallenin bazı mahallelerinden Köyceğiz gölünü ve gökova denizini görülebilir. hayıtlıöz mevkiinden Köyceğiz gölü ve Gökova denizi kolaylıkla görülür.Köyümüzde bir tane çay bahçesi ve restoran vardır.Yanı sıra köy kahvesi,köy konağı vardır.Köyümüzdeki çay bahçesi manzarası yoktur ama çiçeklerin arasında paha biçilemez bi kahvaltı sizleri bekliyor.Eğer çiçekli mahallesinden yolunuz geçerse Köyceğiz,dalaman taraflarına eski Köyceğiz yoluna uğramanızı öneririm.

Muğla-Fethiye karayolu üzerinden Denizli'ye ayrılan ve yörede kendi adıyla anılan (Çiçekli yolu) karayolu üzerinde yer alır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Gür çam ormanları genel bitki örtüsünü oluşturur.

Mahallede hayvancılık ve tarımla geçim sağlanmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu var fakat taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle kullanılmamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur fakat PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.