Ula Esentepe Köyü

Ula Esentepe Köyü

Esentepe Köyü haberleri, Ula Esentepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Esentepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Esentepe Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ula Esentepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esentepe köyü son dakika gelişmeleri, Esentepe köyüne özgü yemekler, Ula Esentepe köyünün tarihi, Esentepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Esentepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esentepe , Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esentepe Köyü Resimleri ve Esentepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ula Muğla Arası Kaç Km? Ula Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Ula Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Ula Esentepe Köyünde doğan biri var mı? Ula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esentepe , Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalledir.

 

Esentepe 1998 yılında Kızılyaka'dan ayrılıp yeni bir köy olmuştur. Mahallenin toplam nüfusu 1.500 kişiyi aşmıştır. Mahallede genellikle tarım ve hayvancılık gelişmiştir.Ayrıca yaz aylarında mahallenin dörtte üçü Marmaris'e giderek kendilerine iş imkânı sağlamaktadırlar.

Esentepe adı mahallede devamlı esen bir rüzgar olduğu için seçilmiştir. Merkez Kocairiler Mahallesi'nde olup merkezde bir bakkalı ve köy kahvesi vardır.

Esentepe'de bulunan okul 2000 yılında kapanmış fakat 2002 yılında tekrar açılıp Esentepeli öğrenciler alınmıştır. Daha sonra 7 öğrenciye düşünce devletin sorumluları öğrencilerin daha iyi yetişmesi için bu öğrencilerin Kızılyaka İlköğretim Okuluna devam etmelerini sağlamışlardır.

Kızılyaka mahallesinden ayrılmasından sonra köy olmasının gereklerini yerine getirebilen bir yönetim hala gelmemiştir. Mahallenin ulaşım sorunu, çöp sorunları hala çözümsüz durumdadır. Mahalledeki orman arazilerinin ve köye ait mezarlık, köy tüzel kişiliğine ait araziler mahallenin yönetimi dahil herkes işgali altındadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.