Ulubey Akkeçili Köyü

Ulubey Akkeçili Köyü

Akkeçili Köyü haberleri, Ulubey Akkeçili köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akkeçili köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Akkeçili köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulubey  Akkeçili Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akkeçili Köyü son dakika gelişmeleri, Akkeçili Köyü ne özgü yemekler, Ulubey Akkeçili Köyü nün tarihi, Akkeçili Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akkeçili Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akkeçili Köyü, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akkeçili Köyü Resimleri ve Akkeçili Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulubey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulubey Uşak Arası Kaç Km? Ulubey Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Ulubey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Ulubey  Akkeçili Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulubey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akkeçili, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının buraya yerleşen Akkeçilü Cemaatinden aldığı sanılmaktadır. 16. yüzyıl Osmanlı tahrir defterlerinde "Akkeçilü" adıyla köyden bahsedilmektedir. Tahrir defterlerine göre; II. Bayezid döneminde Uşak kazasına bağlı olan köyde 7 hane, 4'ü sipahizade olmak üzere 11 nefer bulunmaktaydı. 1520 tahririnde Ulugöbek nahiyesine bağlı olan köyde 18 hane, 8'i sipahizade olmak üzere 33 nefer bulunuyordu. 1570 tahririnde Uşak kazasına bağlı olan köyde 46 hane kaydedilmiştir.
Uşak iline 20 km, Ulubey ilçesine 24 km uzaklıktadır. Omurca, Yeşildere ve Çardak köyleri arasındadır.
Köyün ekonomisi büyük oranda tarıma dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde sağlık ocağı ya da sağlık evi bulunmamaktadır. Köyde sulama amacıyla Devlet Su İşleri tarafından inşa edilmiş gölet bulunmaktadır.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.