Ulubey Güvenköy Köyü

Ulubey Güvenköy Köyü

Güvenköy Köyü Haberleri, Ulubey Güvenköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güvenköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Güvenköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ulubey Güvenköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güvenköy köyü son dakika gelişmeleri, Güvenköy köyüne özgü yemekler, Ulubey Güvenköy köyünün tarihi, Güvenköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güvenköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güvenköy , Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güvenköy  Köyü Resimleri ve Güvenköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulubey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulubey Ordu Arası Kaç Km? Ulubey Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Ulubey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Ulubey Güvenköy Köyünde doğan biri var mı? Ulubey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güvenköy , Ordu ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür.Güvenköy, bağlı olduğu Ulubey ilçesinin doğusunda, Melet Irmağı vadisinde kurulu bir yerleşim yeridir. Ordu'ya 26 km, Ulubey'e ise 18 km uzaklıktadır. Denizden ortalama yükseltisi 250 metredir. Güvenköy, Koşaca Köyünün 1991 yılında ikiye ayrılması sonucu eski Koşaca Köyünün olduğu yerde kurulmuştur. Köyün nüfusu 2012 yılı adrese dayalı nüfus sayımına göre 48'i kadın ve 42'si erkek olmak üzere 90 kişidir. 2013 yılında yapılan sayımlara göre ise 103'ü erkek 52'si kadın olmak üzere 155 kişi olarak gerçekleşmiştir.

Köyde Karadeniz iklimi görülmektedir.Köyün gelenek ve görenekleri Ordu çevresine birebir benzerdir.Köyün henüz kanalizasyonu bulunmamaktadır. Okulu faal değildir. Elektrik ve telefon hattı mevcuttur. Şebeke suyu yoktur. Halk kaynaklardan su ihtiyacını karşılamaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.