Ulubey Hasköy Köyü

Ulubey Hasköy Köyü

Hasköy Köyü haberleri, Ulubey Hasköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hasköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Hasköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulubey  Hasköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasköy Köyü son dakika gelişmeleri, Hasköy Köyü ne özgü yemekler, Ulubey Hasköy Köyü nün tarihi, Hasköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasköy Köyü, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasköy Köyü Resimleri ve Hasköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulubey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulubey Uşak Arası Kaç Km? Ulubey Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Ulubey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Ulubey  Hasköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulubey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hasköy, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür.

Hasköy, Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Belde belediyesi 6360 sayılı kanun uyarınca 2014 yılında kapatılmıştır.
Köyde "Hasköy Asarı" olarak adlandırılan bölgede kaya mezarları bulunmaktadır. Köyde yerleşim tarihi kesin bilinmemekle birlikte Osmanlı dönemine ait 16. yüzyıl tahrir defterlerine Ulugöbek nahiyesine bağlı "Has Karyesi" olarak kaydedilmiştir. II. Bayezid dönemi tahririnde köyde 19 hane ve 23 nefer kaydedilmiş, 1520 tahririnde 19 hane ve 27 nefer kaydedilmiştir. 1570 yılı tahririnde Kafir öyüğü ve Bekirce mezralarıyla birlikte kaydedilen köyde 64 hane ve 81 nefer bulunmaktaydı.
Köy nüfusu sürekli azalan bir yapıya sahiptir. Ulubey, Uşak, İzmir, Kütahya ve Denizli illerine çok sayıda göç etmiş aileler bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır. Köyde sulu ve kuru tarım yapılabilmektedir. Tütün, pamuk ve üzüm en çok yetiştirilen ürünlerdir. Yaz mevsiminde sebze üretimi yapılmakta olup, civar pazarlarda satılmaktadır.
Köydeki ilköğretim okulu faal olmayıp, taşımalı eğitim yapılmaktadır. Köyde içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde sağlık ocağı bulunmakta olup, faal durumdadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.