Uludere Andaç Köyü

Uludere Andaç Köyü

Andaç köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Andaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Şırnak köyleri arasında yer alan Andaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Andaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Andaç köyü son dakika gelişmeleri, Andaç köyüne özgü yemekler, Uludere Andaç köyünün tarihi, Andaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Andaç köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Andaç, Şırnak ilinin Uludere  ilçesine bağlı bir köydür. Köy eski bir Asuri yerleşimidir. Köyün eski adı Alamon'dur. Köyde hâlen bulunan iki sağlam kilise ve Yarma mahallesinin üst kısımlarında çok sayıda yıkılmış ev harabeleri vardır. Köy, 1990 yılında Şırnak’ın il olmasıyla Hakkâri ilinden Şırnak ilinin Uludere ilçesine bağlandı.Şırnak iline 100 km, Uludere ilçesine 48 km uzaklıktadır.

 

Andaç, Şırnak ilinin Uludere ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Andaç köyü resimleri ve Andaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şırnak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Güneydoğu Anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Andaç Şırnak Arası Kaç Km? Şırnak Hava Durumu? Şırnak Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Şırnaklı iseniz Şırnak Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Şırnaklı Ünlüler arasında Andaç Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.