Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası 24 Temmuz’da

Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası 24 Temmuz’da

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) tarafından Gilead’ın koşulsuz desteğiyle hazırlanan Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası 24 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşecek.

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) tarafından Gilead’ın koşulsuz desteğiyle hazırlanan Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası 24 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşecek webinar toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Türkiye’de hepatit B’nin kısa vadede yayılımını durdurmak, hastalığın ilerlemesine engel olarak, hastaların yaşam kalitesini iyileştirmek ve uzun vadede hepatit B eliminasyonunu sağlamak amacıyla hazırlanan Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası, Sağlık Bakanlığı “Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı”nın öngördüğü yönde, hepatit B eliminasyonu için gelişim alanlarının belirlenmesi ve uygulamaların kolaylaştırılması amacıyla fikir önderleri ve ilgili paydaşların aktif katılımıyla hazırlandı.

Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası’nın oluşturulabilmesi için Türkiye ve dünyadaki mevcut strateji ve planlar incelendi, hekimlerle ön görüşmeler gerçekleştirildi. Diyarbakır, İstanbul, Ankara’da düzenlenen çalıştaylar sırasında önerilen projeler ışığında Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası oluşturuldu.

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü’ne giderken, ülkemizde hepatit B’nin yayılımını durdurmak, hastalığın ilerlemesine engel olarak, hastaların yaşam kalitesini iyileştirmek ve uzun vadede hepatit B eliminasyonunu sağlamak amacıyla atılması gereken adımları gösteren “Ulusal Hepatit B Eliminasyon Yol Haritası” 24 Temmuz Cuma Saat 12.30-14.00’de düzenlenen bir webinar ile kamuoyu ile paylaşılacak.
WEBINAR: 24 Temmuz Cuma, 12.30-14.00

Katılımcılar:
Prof. Dr. Rahmet Güner-VHSD-Ankara Şehir Hastanesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Prof. Dr. Fehmi Tabak-VHSD-İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Ramazan İdilman-TKAD-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Sabahattin Kaymakoğlu-TKAD-İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.