Ulusal Yapay Zeka Enstitüsü Müjdesi

Ulusal Yapay Zeka Enstitüsü Müjdesi

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı için Berlin’de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bilgisayarların insan gibi düşünmelerine dönük teknolojiler için kullanılan “yapay zeka” ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Varank, TÜBİTAK bün

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı için Berlin’de bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bilgisayarların insan gibi düşünmelerine dönük teknolojiler için kullanılan “yapay zeka” ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Varank, TÜBİTAK bünyesinde Yapay Zeka Enstitüsü kurmayı planladıklarını söyledi.
Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Türkiye’nin Yapay Zeka Stratejisi’nin tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çekerek, “Konuyla ilgili tüm paydaşların katkılarıyla oluşturulan stratejiyi kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Sanayiden sağlığa, tarımdan enerjiye kadar birçok alanda eylem planları oluşturacağız” diye konuştu.
KONFERANSA YOĞUN İLGİ
Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı, Bakan Varank ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in katılımıyla Berlin’de gerçekleştirildi. Konferansa Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mustafa Erdoğan ve çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı.
16 TRİLYON DOLARLIK KATKI
Varank, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yapay zeka ve dijital dönüşüm alanında yaşanan gelişmelerin politika yapıcılarını daha aktif, yenilikçi, iş birliğine açık ve çözüm odaklı olmaya ittiğini kaydederek, “2030 yılına geldiğimizde küresel ekonomiye yaklaşık 16 trilyon dolarlık ilave katkı yapabilecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Bu durum aynı zamanda yeni büyüme modelleri, yeni meslekler, verimlilik artışları ve zorlu rekabet koşullarını da beraberinde getirecek. Ticaret savaşları küresel gündemi meşgul ederken ekonomik teorilerin bile baştan yazılmasını gerektirebilecek bir devrimin eşiğindeyiz.” dedi.
MERKEZ ÜLKE OLACAK
Türkiye’nin yeni teknolojilerde merkez ülkelerden biri olmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Varank, “Dijital teknolojileri geliştiren firmaların, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine destek olarak bu alandaki yatırımların sayısını artırıyoruz. Bilim İnsanı Destek Programları ile yapay zeka ve ilgili alanlarda burslar veriyoruz. Ulusal araştırma kuruluşumuz TÜBİTAK, yapay zeka alanında teknoloji geliştirme ve uygulama faaliyetleri sürdürüyor” şeklinde konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.