Ümit Milli Judokalar, 2024 İçin Azimle İlerlediklerini İspatladı

Ümit Milli Judokalar, 2024 İçin Azimle İlerlediklerini İspatladı

Türk sporunda, ilk dört içinde yer alan madalya lokomotifi branşlardan biri olan Judoda, alt yapıdan gelen milli judokalar, önemli bir başarıya daha imza attı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen, 15. Avrupa Gençlik Olimpiyat Yaz Festivali’nde (EYO

Türk sporunda, ilk dört içinde yer alan madalya lokomotifi branşlardan biri olan Judoda, alt yapıdan gelen milli judokalar, önemli bir başarıya daha imza attı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen, 15. Avrupa Gençlik Olimpiyat Yaz Festivali’nde (EYOF) ferdi müsabakalarda 4 altın ve bir gümüş, karma takım karşılaşmalarında altın madalya ile zirvede yer alan judokalar, adeta Bakü 2019’un yıldızı oldular ve 2024 olimpiyatları için şimdiden sinyal verdiler.
Ay-yıldızlı judogiler ile başarı için ter döken milliler, federasyonun istikrarlı ve kararlı duruşuyla kendilerinden istenilen başarılara imza atmaya devam ediyor. Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda tatamiye yansıttıkları ‘güçlü’ ve hırslı performanslarıyla yine karma takımlarda Bakü’de yenilgisiz şampiyonluk elde eden judocular, bunun tesadüf olmadığını kanıtladılar.
Ümit kadın ve erkek Milli takım kadrosunda yer alan ve son olarak EYOF 2019 Bakü’de; kadınlarda Merve Azak, Özlem Yıldız ve Hilal Öztürk, erkeklerde Berat Bahadır altın madalya ile birincilik kürsüsünde yer alarak İstiklal Marşını çaldırdılar. Oyunlarda Müberra Güneş gümüş madalya ile ülkemize büyük katkı sağladı.
Başta Bakanlık olmak üzere Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği destek ve imkanlarla, TOHM’nde kamp ve antrenmanlarını gerçekleştiren judocular; antrenörlerinin ve ailelerinin verdiği moral-motivasyonu en üst seviyeye getirerek Milli takımı başarıya taşımanın mutluluğunu yaşadılar ve yaşattılar.
Burada elde edilen başarılı sonuç, bir önceki organizasyona göre (Macaristan-Györ) büyük bir gelişim ve atılımın kanıtı oldu. Györ’de ülkemiz, ferdi dallarda 2 altın ve 4 bronz, takımlar müsabakalarında erkeklerde gümüş, kadınlarda bronz madalya elde etmişti. (BSHA-Spor Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.