“Üniversite Hastanesi Çalışanları Ek Ödeme Düzenlemesi Bekliyor”

“Üniversite Hastanesi Çalışanları Ek Ödeme Düzenlemesi Bekliyor”

Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker,  “Sağlık Bakanlığının Ek Ödemeler hakkında almış olduğu kararla örtüşen kararı çok hızlı bir şekilde alması gereken YÖK, sağlık çalışanlarını hayal kırıklığına...

Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker,  “Sağlık Bakanlığının Ek Ödemeler hakkında almış olduğu kararla örtüşen kararı çok hızlı bir şekilde alması gereken YÖK, sağlık çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.

Sendikada konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Çeker, “11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde Korona Virüs vakasının ilk görülmesi ile birlikte sağlık çalışanları salgına karşı 7 aydır olağanüstü bir mücadele yürütmektedirler. Salgınla mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanlarının çalışma hayatı ile ilgili taleplerinin karşılanmaması ve sorunlarının çözülmemesi salgınla mücadeleyi sekteye uğratmaktadır. İdarecilerin kurumları sevk ve idare ederken kanun ve yönetmelikleri yok sayarak kendi kabullerini ve idarecilik geleneklerini oluşturmaktadır. İdarecilere yakışmayacak tutum ve davranışlar sergileyerek adeta tatil beldesinde bir otel işletir gibi sandaletler ile kurumda servislerin dolaşıldığı bir yönetim boşluğunu ve acziyeti gözler önüne serilmektedir” dedi.

Üniversitedeki Sağlık Personeli Tepkili

Çeker, şunları söyledi, “Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı üç ayla (Mart, Nisan, Mayıs) ile sınırlı olmak üzere sağlık çalışanlarına Yüzde 100 tavandan Ek Ödeme verileceğine dair düzenlemeyi hayata geçirdi. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) de Sağlık Bakanlığının düzenlemesi ile örtüşen düzenlemeyi eş zamanlı olarak yayınladı. YÖK’e bağlı faaliyet gösteren hastanelerde sağlık çalışanlarına EK Ödemenin Yüzde 100 tavandan ödenmesini sağlamış oldu. Üç aylık süre bitiminde Sağlık Bakanlığı yeniden düzenleme yaparak 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere Ağustos, Eylül, Ekim aylarını kapsayacak şekilde sağlık çalışanlarına Yüzde 100 tavandan Ek Ödeme verilmesi yönünde yapılan düzenleme Resmi Gazetede yayınlandı. Ancak, YÖK kendisine bağlı faaliyet gösteren Üniversite Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına Ağustos, Eylül, Ekim aylarında Yüzde 100 tavandan Ek Ödeme verilmesi için gerekli düzenlemeyi halen yapmamış, Sağlık bakanlığının gerisinde kalmıştır. Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personeli, Ekim ayına yaklaştığımız şu günlerde Ağustos ayından bu yana ödeme emri gerektiren düzenlemeyi yapamayan YÖK yetkililerine tepkilerini dile getirmektedirler” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.