Ünye Erenyurt Köyü

Ünye Erenyurt Köyü

Erenyurt Köyü Haberleri, Ünye Erenyurt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Erenyurt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Erenyurt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ünye Erenyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenyurt köyü son dakika gelişmeleri, Erenyurt köyüne özgü yemekler, Ünye Erenyurt köyünün tarihi, Erenyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erenyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erenyurt , Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erenyurt  Köyü Resimleri ve Erenyurt  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ünye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ünye Ordu Arası Kaç Km? Ünye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Ünye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Ünye Erenyurt Köyünde doğan biri var mı? Ünye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erenyurt , Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.

Erenyurt kasabasına ilk gelen insanların kimler olduğu hakkında henüz kesin bir bilgi edinilememekle birlikte, Osmanlılar zamanında müslüman Türkler ile birlikte bir miktar Ermenilerin yaşadığı söylenmektedir. Ermeni veya Rum soyundan Vartan isimli bir kişinin idare ettiği ve Osmanlılar zamanında Erenyurt kasabasının isminin Zartil olduğu söylenmektedir.

Rum ve Ermenilerden kalma harap olmuş kilise ve sığınakların bulunduğu Erenyurt kasabasında Ermeni ve Rumların kasabayı terk etmeleri ile birlikte Fartıl Köyü ismini almıştır.

1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına katılan yörede birçok tarihi ve turistik yerler mevcut olup kesin bir araştırma yapılmamıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.