Ünye İnkur Köyü

Ünye İnkur Köyü

İnkur Köyü Haberleri, Ünye İnkur Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İnkur Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan İnkur Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ünye İnkur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnkur köyü son dakika gelişmeleri, İnkur köyüne özgü yemekler, Ünye İnkur köyünün tarihi, İnkur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnkur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnkur , Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnkur  Köyü Resimleri ve İnkur  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ünye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ünye Ordu Arası Kaç Km? Ünye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Ünye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Ünye İnkur Köyünde doğan biri var mı? Ünye Doğumlu Ünlüler Kimler?

İnkur , Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.

Kasabamızı halkının geçim kaynağı tarıma dayalı olup tarım faaliyeti başında fındık üreticiliği gelmektedir. Fındık üreticiliğinin yanı sıra ilk olarak hobi olarak yapılmaya başlanan arıcılık, artık profesyonelce yapılmakta ve bu sayede halkımızın %60 ı arıcılık faaliyetiyle meşgul olarak aile bütçesine fındığın dışında başka bir ek gelir sağlamaktadır. Hayvancılık faaliyetleri de kasabamızda önemli rol almakta, hayvan ve hayvan ürünleri köy halkı tarafından yapılmakta olup elde edilen hayvansal gıdalar ya aile içinde tüketilmekte ya da Ünye ilçesinde, köylülerce pazarlanmaktadır.Bütün bunların yanı sıra çalışkan kişiliğiyle dikkat çeken belde genç kızları Ünye’de bulunan ve son dönemlerde yaygınlaşan tekstil fabrikalarında çalışmakta, genç erkekler ise Türkiye'nin başka şehirlerine giderek inşaat sektörlerinde dönemler halinde çalışarak aile bütçelerine katkı sağlamaktadır.

974 haneden oluşan kasabamızda genel aktif nüfus 7754 olmasına rağmen, son yapılan nüfus sayımı zamanındaki mevsim itibarıyla resmi nüfusumuz 2837 olarak tespit edilmiştir. Oysaki ağustos aylarında halkımızın tamamen bölgemize geldiği dönemde nüfusumuz 10.000 civarında olmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.