Ünye Saraycık Köyü

Ünye Saraycık Köyü

Saraycık Köyü Haberleri, Ünye Saraycık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Saraycık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Saraycık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ünye Saraycık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Saraycık köyü son dakika gelişmeleri, Saraycık köyüne özgü yemekler, Ünye Saraycık köyünün tarihi, Saraycık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Saraycık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Saraycık , Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Saraycık  Köyü Resimleri ve Saraycık  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ünye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ünye Ordu Arası Kaç Km? Ünye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Ünye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Ünye Saraycık Köyünde doğan biri var mı? Ünye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Saraycık , Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adının nereden geldiği bir rivayete göre eski insanlardan günümüze intikal eden anlatımlardan mahallemizin saray olduğu bahsedilmektedir. Bu nedenle mahallemizin adının saraycık olarak konulduğu söylenmektedir.

Mahallenin gelenekleri mahallemizin düğünlerinde atalarımızdan bu tarafa devam eden davul ve zurna isimli müzik aletlari kesinlikle çalınmamaktadır.onun yerine saz bağlama çalınmaktadır.Mahallemizin kendine has eğlenceli halk oyunları vardır. Mahallemizin gençlerinin bu konuda gösterdikleri özveri ayrı bir önem kazandırmaktadır. yapılan yeni etkinliklerle mahallemizin yakın çevrelercede örnek gösterilmektedir.

Ordu iline 97 km, Ünye ilçesine 20 km uzaklıktadır.Mahalle yüz ülçümü olarak ilçemizin en büyük mahallesidir.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin 6 Mahallesi bulunmaktadır; Buruncuk,Elmaarası,Hatipli,Kızılçürük,Merkez,Pitelli.

Mahallenin ekonomisi tarım (arıcılık, fındık,kivi,seracılık,) ve hayvancılık (büyükbaş hayvancılık)'ğa dayalıdır.Son zamanlarda seracılık gelişmete olup geçim kaynaklarına bir yenisi daha eklenmektedir. Mahallenin erkeklerinin büyük çoğunluğu inşaat ustası olduğu için kış aylarında gurbete giderek maddi kazanç sağlamaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır kullanılamaktadır.ancak son yıllarda sehire göç sebebi ve eğitimin zor şartlarda verilmesi nedeniyle öğrenci sayısı oldukça azalmıştır.Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmakta öğrenciler Mahalleye 3 km uzaklıkta olan yeşilkent belediyesindeki okula gitmektedir.Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.2005 Yılında Saraycık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği kurulmuştur.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.