Ünye Yüceler Köyü

Ünye Yüceler Köyü

Yüceler Köyü Haberleri, Ünye Yüceler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yüceler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Yüceler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ünye Yüceler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yüceler köyü son dakika gelişmeleri, Yüceler köyüne özgü yemekler, Ünye Yüceler köyünün tarihi, Yüceler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yüceler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yüceler , Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yüceler  Köyü Resimleri ve Yüceler  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ünye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ünye Ordu Arası Kaç Km? Ünye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Ünye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Ünye Yüceler Köyünde doğan biri var mı? Ünye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yüceler , Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.

mahallesimüzün ismi çok eskilere dayanmaktadır zamanın krallarından 2. mitradesin ismiyle başlayıp midrebolu olarak değiştirilmiştir daha ileri zamanlarda ise yüceler olarak cumhuriyetten sonraki isim olarak adını almıştır 1886 yılına kadar bayağı milletlerin yaşamış olduğu köy gürcistandan gelen göçlerle birlikte son sahiplerine yani bizlere kadar ulaşmıştır mahallesimüzün arkiolog araştırmalarında çok eski medeniyetlere yaşam kentliği yapmış olduğu ve bu yaşanmışlıklara ev sahipliği yaptığı anlaşılıp çok sayıda kilise kalıntıları ve zamanın sanayisi olan körük çürüp kalıntıları vede oney şarapçılığının şarap mahsen kalıntıları ve maya küplerinin bulunması bunların işaretleridir mahallede yaşayanlar bilindiği üzere ermeni rum abaza gibi milletlerdirbir rivayet ise mahallesimüzdeki yerleşim birimlerinden ünye ve fatsaya damdan dama kedilerin geçebildiğidir işte oradan buraya.

Karadenizin özgün kültürüne sahip olup şehirle iç içe yaşayış modeliyle Gürcü kökenli ve geleneklerinede sahip vede sosyal bir topluluktur.

Ordu iline 86 km, Ünye ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi maalesef fındık tarımına bağlıdır,doğu karadenizlilerin kaderi gibi yüceler köylüler de fındık yetiştirmekte,rantçılarda sadece hazır fındığı kırarak karına kar eklemektedir.Bu nedenle Allah Milletin efendisine ! yardım etsin.

Mahallede ilköğretim okulu ve Ünye ilçesine dahil Ünye Anadolu lisesi mevcuttur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Bir de Cezaevi mevcuttur,dikkatinize sunulur.Ayrıca Ünye belediyesine bağlı olup genellikle belediyenin cezalarından faydalanır,başka hiçbir hizmetinden yararlanamaz.!!! aynı zamanda ünye devlet hastanesi inşaatı devam etmektedir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.