Ürgüp Ayvalı Köyü

Ürgüp Ayvalı Köyü

Ayvalı Köyü Haberleri, Ürgüp Ayvalı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ayvalı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Ayvalı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.v

Ürgüp Ayvalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayvalı köyü son dakika gelişmeleri, Ayvalı köyüne özgü yemekler, Ürgüp Ayvalı köyünün tarihi, Ayvalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayvalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayvalı, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayvalı Köyü Resimleri ve Ayvalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ürgüp Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ürgüp Nevşehir Arası Kaç Km? Ürgüp Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Ürgüp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Ürgüp Ayvalı Köyünde doğan biri var mı? Ürgüp Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ayvalı, Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesine bağlı köy.

Köyün eski adı "Aravan" dır.

Ürgüp ilçesinin 12 km güneydoğusunda olup Kuzeyinde Mustafapaşa, Ürgüp (Sinasos), güneyinde Mazı, doğusunda Cemil Köyü ve batısında Bahçeli köyleri ile komşudur. Denizden yüksekliği 1200 metredir.

Nüfusu yaklaşık 1200 kişi civarındadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri
2000    877
1997    945

Köyün iklimi tipik İç Anadolu Bölgesi iklimidir. Yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve kar yağışlı geçer.

Köyde kayısı, üzüm, elma, armut gibi meyveler yanında patates üretimi de önemli bir yer tutar. Köyün genel geçim kaynağını, bu ve benzeri ürünlerin tarımı sağlar. Son Zamanlarda geçim kaynağı olarak turizme yönelen köyde bir kaya otel ve bir de otantik restoran bulunmaktadır.

Köyün ilköğretim okulu vardır. Sağlık evi vardır fakat faal değildir. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesı vardır. Su şebekesi ve kanalizasyonu vardır. Ürgüpün içme suyu, Kellah-Ayvalı üzeri geçer ve Ürgüpe ulaşır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.