Ürgüp Mazı Köyü

Ürgüp Mazı Köyü

Mazı Köyü Haberleri, Ürgüp Mazı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Mazı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Mazı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ürgüp Mazı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mazı köyü son dakika gelişmeleri, Mazı köyüne özgü yemekler, Ürgüp Mazı köyünün tarihi, Mazı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mazı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mazı, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mazı Köyü Resimleri ve Mazı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ürgüp Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ürgüp Nevşehir Arası Kaç Km? Ürgüp Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Ürgüp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Ürgüp Mazı Köyünde doğan biri var mı? Ürgüp Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mazı, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı bir köydür. Nevşehir'e 30 km, Ürgüp'e 25 km uzaklıktadır.

Köyde Roma döneminden kalma Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirleri bulunmaktadır. Yine bu döneme ait seramik fırınlar ve kaya mezarları köyün tarihi zenginlikleri arasındadır. 2015 yılında köydeki yeraltı şehrinin tehlikeli yerleri onarılarak tekrar turizme açılmıştır. Her yerden farklı bir yeraltı yukarı doğru çıkmaktadır.

Köyün geçim kaynağı çiftçiliktir. Üretilen patates oranıyla İç Anadolu Bölgesi'nin önde gelen merkezlerindendir.

2008 yılı TÜİK rakamlarına göre köyün nüfusu 1415'tir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum