Uşak Bağbaşı Köyü

Uşak Bağbaşı Köyü

Bağbaşı Köyü haberleri, Uşak Bağbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bağbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Bağbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Bağbaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağbaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Bağbaşı Köyü ne özgü yemekler, Uşak Bağbaşı Köyü nün tarihi, Bağbaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağbaşı Köyü ne ait haberleri son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağbaşı Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağbaşı Köyü Resimleri ve Bağbaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Bağbaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağbaşı, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyle ilgili ilk yazılı bilgiler 16. yüzyıl Osmanlı tahrir defterlerinde geçmektedir. 1520 kayıtlarında Banaz nahiyesine bağlı olan yerleşim, 1570 yılı tahririnde Uşak kazasına bağlı görülmektedir.
Köyün içinde misafirlerin konaklaması için odalar vardır.bu odalarda misafirler ağırlanır düğünlerde köyün gençleri toplanarak eğlenirler. Köyün düğünleri gelenek ve göreneklere bağlı bir şekilde düzenlenir. Kına gecesinde köyün gençleri oyun çıkararak eğlenirler. Düğün günü oğlan evinden çıkan düğün alayı davul zurna eşliğinde kız evine gelin almaya giderler. Düğünlerde pişirilen yemekler yöreye özgü yemeklerdir; keşkek en önemli ve vazgeçilmez yemeklerin başında gelir. Yine düğün çorbası,et pilav,bamya düğün yemeklerinin geri kalan kısmını oluştururlar.
Uşak merkezine 14 km uzaklıktadır. En işlek ve kolay yol Kılcan ve Gücer köylerinin güzergahıdır. Köy, Elma Dağının eteklerine kurulmuştur. Dağlık ve engebeli bir araziye oturmuştur. Köyün merkeze doğru uzanan kısmında düzlük araziler olup buralarda tarıma dayalı bir çalışma yapılmaktadır. Köyün Elma Dağının arkasında arazisi mevcut olup, bu araziyi köylüler yaz ve kış otlak ve yaylak olarak kullanırlar. Yine bu yaylalarda 2005 yılından bu yana Uşak Belediyesi tarafından her yıl yayla şenlikleri düzenlenmektedir. Köyün hemen başında bulunan çeşmelerin suları içme suyu ve bahçe sulamakta kullanılır. Bu suların en önemli özelliği kışın sıcak yazın soğuk olmasıdır. Yine köyün dağa doğru yaslanan kısmında bulunan çeşmenin suyu çok temiz ve berraktır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün yerleşim yeri olan dağın kuzey tarafında Haziran ayına kadar kar eksik olmaz.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak son yıllarda köyün gençleri şehir merkezinde bulunan fabrikalarda çalışarak köyün şehirle bağlantısını desteklemektedirler.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.