Uşak, Beyaz Bayrak Alan Okul Oranında Türkiye 2.’si

Uşak, Beyaz Bayrak Alan Okul Oranında Türkiye 2.’si

Uşak'ta Beyaz Bayrak almaya haz kazanan okulların sertifikaları Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle okul yetkililerine takdim edildi.

Uşak'ta Beyaz Bayrak almaya haz kazanan okulların sertifikaları Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle okul yetkililerine takdim edildi. Uşak 198 Beyaz Bayrak alan okulu ile bu anlamda Türkiye 2.si.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından okulların temizlik ve hijyen konularında teşvik edilmesi amacıyla yürütülen protokol çerçevesinde temizlik açısından istenilen kriteri sağlayan okullara Beyaz Bayrak veriliyor.

Beyaz Bayrak, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesini, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitimi almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini amaçlıyor.

Uşak'ta 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 77 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı. Uşak, 2015 yılında bu yana Beyaz Bayrak alan 198 okulu ve yüzde 52'lik oranıyla Türkiye genelinde 2. sırada yer aldı. İlde 01.06.2017 tarihi itibariyle Beyaz Bayrak alan okulların oranı yüzde 66'ya ulaştı.

Programda konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur; "Özellikle bugün karne günü olması hasebiyle okullarımızın emeklerinin bir yıllık mahsulü olan karneleri alan çocuklarımızın mutluluklarını sevinç ve huzur içerisinde alileriyle beraber yaşamaların temenni ediyorum. Hoşgörü ile eksikleri tamamlamak için gayret sarf ederek ama başarıyı da ödüllendirerek sevinci ve huzuru paylaşmayı diliyorum." dedi.

eğitim kurumlarını sadece fiziksel anlamda inşa etmenin yetmediğini çocukların hayatlarını daha hijyenik ortamlarda daha güzel ve geleceğe daha sağlıklı yürümeyi sağlayacak bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Okur; " Bu anlamda beyaz bayrak uygulaması Sağlık Bakanlığımızın özellikle okullarımızda ön plana çıkardığı ve uyguladığı bizim de teşvik ettiğimiz ve mutlaka olmazsa olmazımız olan hususlardan bir tanesi. Sağlıklı nesiller yetiştirerek, akılları zihinleri milli manevi değerlerle beslenen, kendi fizik imkanlarında olabildiğince en geniş ölçüde temiz bir ortam sağlayan okullarımızı tebrik ediyoruz. Diğer okulların da kısa süre içerisinde eksiklerini gidererek, gerekli şartları taşıyarak bu anlamda kendilerini donanımla hale getirmelerini kısa bir süre içinde talep ediyoruz.

Bu anlamda hem Sağlık Bakanlığımızın çalışanlarını, Milli Eğitim Bakanlığımızın özellikle bu okullarda gayretli çalışmaları yürüten öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Ben önümüzdeki dönemlerde Uşak'ta çok farklı bir eğitim atmosferi hayal ediyorum, inşallah bunlar gerçekleşecek. Türkiye'de örnek gösterilen,takip edilen bir eğitim seviyesi arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Uşak, Beyaz Bayrak Alan Okul Oranında Türkiye 2.’si

Uşak, Beyaz Bayrak Alan Okul Oranında Türkiye 2.’si

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.