Uşak Çamyuva  Köyü

Uşak Çamyuva Köyü

Çamyuva Köyü haberleri, Uşak Çamyuva köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamyuva köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Çamyuva köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Çamyuva Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamyuva Köyü son dakika gelişmeleri, Çamyuva Köyü ne özgü yemekler, Uşak Çamyuva Köyü nün tarihi, Çamyuva Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamyuva Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamyuva Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamyuva Köyü Resimleri ve Çamyuva Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Çamyuva Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çamyuva, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Öte taraftan antik çağlarda yaşamış bir çok medeniyetin izlerini köyde görmek de mümkündür. nitekim yer yer tarlalarda çift zamanı rastgele, yer yer de define meraklılarınca bulunulan bir çok tarihi kalıntı mevcuttur. köyün eteklerinde bulunduğu Elma Dağı yamaçlarında birden fazla medeniyete ait şehirler kurulmuş ve yıkılmıştır. Bu yerleşim yerlerine ait tahıl taşı, lahit gibi tarihsel kalıntılar mevcuttur.
Uşak merkezine 22 km uzaklıktadır. Elma dağının dibinde Murat dağının eteklerinde kurulu olup, engebeli bir araziye sahiptir. Su kaynakları bol olduğundan köyün içinde ve dışında çok sayıda çeşme bulunmaktadır. Köyün içinden birkaç tane dere geçmektedir.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılıkta küçükbaş ve devlet teşvikleriyle birlikte büyükbaş ve besi hayvancılığı gelişmektedir. Tarımda engebeli araziler nedeniyle geniş alanlarda tek parça halinde ekim yapılamasa da arpa, buğday, çavdar, yulaf, nohut ve haşhaş ekimi yaygındır. Bağcılık da sınırlı olarak yapılmaktadır.
Sanayi sektöründe istihdam olanlar da vardır. 90' lı yıllarda Uşak'ta gelişme gösteren deri sektörünün gerilemesinin köyde de etkileri olmuş ve 2000 lerden sonra mevsimlik işçilik ya da kalıcı olarak yerleşmek için dışa göçler artmıştır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır, ancak kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.