Uşak Çarık Köyü

Uşak Çarık Köyü

Çarık Köyü haberleri, Uşak Çarık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çarık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Çarık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Çarık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çarık Köyü son dakika gelişmeleri, Çarık Köyü ne özgü yemekler, Uşak Çarık Köyü nün tarihi, Çarık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çarık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarık Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çarık Köyü Resimleri ve Çarık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Çarık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çarık, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı buraya yerleşen Yörük Çarık cemaatinden gelmektedir. 16. yüzyıl piyadegan defterlerinde Çarık köyünde 10 tane piyade çiftliğinin bulunduğu kaydedilmiştir. 16. yüzyıl Uşak vakıf kayıtlarında, Çarık köyünde Germiyanoğlu Yakub Bey döneminde Şeyh Yakub tarafından kurulan Şeyh Yakub zaviyesi görülmektedir.
Uşak merkezine 10 km uzaklıktadır. Uşak il merkezinin doğusunda yer alan köyün hemen kuzeyinden Afyon-Uşak karayolu geçmektedir.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy çevresinde bulunan iplik fabrikalarıyla birlikte gelir kaynağı olarak sanayide ortaya çıkmıştır. Tarımsal üretim olarak; buğday, nohut, arpa, pancar ve haşhaş üretimi ön plandadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.