Uşak Çatalbayır Köyü

Uşak Çatalbayır Köyü

Çatalbayır Köyü haberleri, Uşak Çatalbayır köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çatalbayır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Çatalbayır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Çatalbayır Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatalbayır Köyü son dakika gelişmeleri, Çatalbayır Köyü ne özgü yemekler, Uşak Çatalbayır Köyü nün tarihi, Çatalbayır Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çatalbayır Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatalbayır Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çatalbayır Köyü Resimleri ve Çatalbayır Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Çatalbayır Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çatalbayır, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi ve kuruluşu hakkında bilgi yoktur. Köy, etrafında bulunan coğrafi yapının bayırlardan oluşmasından dolayı Çatalbayır adını almıştır.
Uşak merkezine 58 km uzaklıktadır. Yakınındaki Selendi ilçesine ise 12 km, Kula ilçesine 26 km dir. Köyün etrafında yüksek tepeler bulunmaktadır. Tepelerden yağan yağmurlardan doları derin bayırlar oluşmuştur. Yaklaşık 500 m batısından Kula-Selendi karayolu geçmektedir.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yazları kurak ve sıcak, kışları soğuk ve yağışlıdır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Büyük oranda büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet kapsamında arpa, buğday ve nohut yetiştirilmektedir.
 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum