Uşak Çocuk Sesler Korosu İzmir’de Tam Not Aldı

Uşak Çocuk Sesler Korosu İzmir’de Tam Not Aldı

İzmir'de bu yıl 3.'sü düzenlenen Polifonik Korolar Şenliğinde yer alan Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu büyük beğeni topladı.

İzmir'de bu yıl 3.'sü düzenlenen Polifonik Korolar Şenliğinde yer alan Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu büyük beğeni topladı.

Müzik alanında önemli başarılara imza atan TRT'nin Çocuk Sesler Korosu Şefi'nin ve TRT üst düzey yöneticileri ile sanat alanındaki önemli isimlerin yer aldığı etkinlik İzmir Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Çeşitli illerden katılımların sağlandığı festivalde, şefliğini Merve Nur Kale'nin yaptığı, piyanoda Erdem Küçükayvaz'ın yer aldığı ve miniklerden oluşan 19 kişilik ekibiyle yer alan Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu büyük beğeni topladı.

Uşak Belediyesi'nin desteğiyle İzmir'e aileleriyle birlikte gönderilen minikler sahnede 5 esere ses oldu. Aileleriyle birlikte İzmir'e giden minikler profesyonel müzisyenlerden tam not aldı.

Uşak'taki sanatsal faaliyetlerin önceki dönemlere göre değer kazandığına ve arttığına değinen Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik, "Her yaştan, meslek grubundan vatandaşlarımız sanatsal faaliyetlere dahil oluyor. Sanatın 7'den 77'ye olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Şehrimize sanatla değer, can katıyoruz. Gencimizden yaşlımıza sanat alanında hep birlikteyiz. Tüm şehri dahil ettiğimiz bir sanatsal yapı oluşturma hedefimize büyük ölçüde ulaştık. İzmir'deki etkinlikte yer alan miniklerimizi tebrik ediyorum." dedi. Başarıların arttırılması amacıyla titiz çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bağlama, ney, gitar, piyano, keman, yan flüt, kanun, çello gibi enstrüman kursları için başvurular başladı. Kurslar 7-14, 14-18 ve yetişkin olmak üzere üç gruptan oluşacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan kurslara başvurular Atatürk Kültür Merkezi'nden yapılabiliyor. Başvuru için, kimlik fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf yeterli oluyor.

Kurslar, hafta sonu, hafta içi mesai saatleri ve mesai saatleri dışında gerçekleştiriliyor. Vatandaşların katılımını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen bu düzenlemeyle sanat eğitimlerinde disiplinli bir çalışma ve devamlılığın sağlanması hedefleniyor.

"Uşak sanatla, sanat Uşak'ta güzel" diyen Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik "Başvurularımız dün başladı ve 18 Haziran'a kadar sürecek. Bizler burada hem yeteneklerimizi keşfetmiş oluyoruz, hem de sanatsal alanda profesyonel bir ekip oluşturuyoruz. Amatör gibi görünen ancak çok başarılı işler üreten bir kadromuz oluştu." değerlendirmesinde bulundu.

Keklik, "Ortaya çıkan başarının arkasındaki en önemli desteğimizse Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan oldu. Hangi projeyi sunduysak tereddütsüz kabul etti ve kent için ne gerekiyorsa yapmamızı söyledi. Sayın Başkanımızın bu yaklaşımı bizim başarılı işlere adım atmaktaki en önemli çıkış noktamız, en temel dayanağımızdır. Kendisine şehrimiz için, sanat için yansıttığı hassasiyet için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Uşak Belediyesi Sanat Akademisi'nde ders almak üzere başvuruda bulunacak adaylar için 19-23 Haziran tarihleri arasında mülakat gerçekleştirilecek. Üniversite mezunu ve profesyonel bir kadroyla derslerini sürdüren akademiye girecek olanlar için müzik kulağı değerlendirmesi yapılacak.

Uşak Çocuk Sesler Korosu İzmir’de Tam Not Aldı

Uşak Çocuk Sesler Korosu İzmir’de Tam Not Aldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.