Uşak İkisaray Köyü

Uşak İkisaray Köyü

İkisaray Köyü haberleri, Uşak İkisaray köyü güncel son dakika gelişmeleri, İkisaray köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan İkisaray köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Uşak  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uşak  Köyü son dakika gelişmeleri, Uşak  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Uşak  Köyü nün tarihi, Uşak  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uşak  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uşak  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uşak Köyü Resimleri ve Uşak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Uşak  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uşak , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.Yerleşimden ilk olarak 1520 yılı tahrir defterlerinde "İki Seray" adıyla Uşak nahiyesine bağlı 12 haneli bir köy olarak bahsedilmektedir. 1570 tahririnde ise köyde 27 hane bulunmaktaydı[1]. Yerleşim, 1676 tarihli avârız defterinde İkisaray adıyla görülmektedir.Uşak il merkezinin 7 km doğusunda yer almaktadır. Köyün 200 m kuzeyinde Afyon-Uşak karayolu geçmektedir. Ayrıca kuzeyinde Uşak Havalimanıbulunmaktadır. Uşak Şeker Fabrikası köyün batısında bulunmaktadır.

Köyde karasal iklim özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde; pancar, arpa, buğday, yulaf ve nohut tarımı ön plandadır. Büyükbaş hayvan besiciliği en önemli gelir kaynaklarındandır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.