Uşak İlyaslı Köyü

Uşak İlyaslı Köyü

İlyaslı Köyü haberleri, Uşak İlyaslı  köyü güncel son dakika gelişmeleri, İlyaslı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan İlyaslı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  İlyaslı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İlyaslı  Köyü son dakika gelişmeleri, İlyaslı  Köyü ne özgü yemekler, Uşak İlyaslı  Köyü nün tarihi, İlyaslı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İlyaslı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İlyaslı  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İlyaslı Köyü Resimleri ve İlyaslı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  İlyaslı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlyaslı , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

İlyaslı, Uşak ilinin merkez ilçesine bağlı bir belde belediyesiyken 6360 Sayılı Kanunla kapatılarak köye dönüştürülmüştür.1570 yılı tahrir kayıtlarına göre Uşak kazasına bağlı "İlyaslu Çiftliği" bulunmaktaydı[1]. 1676 Avârız defterinde İlyaslu olarak kaydedilen köyde, 5 nefer olduğu belirtilmiştir[2]. Köyün kuruluş tarihi de kesin olarak bilinmemekte olup, 17.yüzyıla tarihlenen mezar taşları bulunmaktadır. Köyün kuruluşu hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayete göre; Banaz’ın Nohutova Köyü yöresinden geldiği tahmin edilen İlyas ve Muslu adındaki iki Yörük kardeşin gelip, İlyas Bey’in bugünkü köye yerleşmesiyle adını da bu şekilde almıştır. Köy zamanla gelip ve buraya yerleşen diğer Yörükler ile birlikte bugünkü halini almıştır.Yerleşim Uşak il merkezine 27 km uzaklıktadır. Köyde linyit kömürü madeni bulunmaktadır.

Başlıca tarım ürünleri haşhaş, buğday, arpa, nohut, darı, susam ve mercimektir. Sulanabilir arazinin azlığından dolayı sebze ve meyve ancak kendi ihtiyaçlarına yetecek kadar yetiştirilmektedir. Hayvancılık yapanlar da vardır. Uşak organize sanayisinin köye 11 km mesafe de olmasından dolayı birçok iş sahası açılmıştır.

Kasaba, İzmirAnkara karayoluna (D300) bağlanan asfalt anayol kenarındadır. Doğudan batıya 25 km ve kuzeyden güneye 14 km uzunluğunda alanı bulunmaktadır. Arazi oldukça bozkır olup sulanabilir bölgesi azdır, bundan dolayı kasabada tarım, ağırlıklı olarak tahıla dayalıdır. Kuzeyi ve batısı çam ormanlarıyla kaplı olup Güre ve Çardakköylerine kadar uzanır. Kasaba sınırları içinde değişik birçok maden vardır. Bunlardan en önemlisi hâla çalışmakta olan seramik madeni, Karadede ağacı civarındaki manganmadeni, ve kömürdür.

Köyün üç kilometre batısındaki Akçasu deresinde yapılmakta olan sulama amaçlı göletle 2016 yazından itibaren Yoncalı Vadisindeki tarım arazilerinin sulanması planlanmaktadır.

Köyde İlyaslı İlkokulu ve İlyaslı Ortaolkulu bulunmaktadır. Biri erkek biri kız iki Kur'an kursu vardır. Okur – yazarlık oranı %95 tir. 2015 yılında İlyaslı Köyü Çok Amaçlı Salon ve Gençlik Merkezi' nin temeli atıldı.

Kasabada düğünler genelde 4 gün sürmektedir. Genel olarak cuma günü başlar ve pazartesi günü sona erer, l. gün hazırlık günü, 2. gün kına gecesi, 3. gün gelin alma, 4. gün yüz açımı olarak isimlendirilir. gelinler isterlerse köy gelinliği giyip ata binerek davulla zurnayla giderler.1988 yılında kurulan İlyaslıspor kulübü amatör kümede oynamaktadır. 1998 yılında amatör küme 2. grupta şampiyonluğu alarak 1. gruba katılmıştır. Ancak ertesi sene yine 2. gruba düşmüştür.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.