Uşak Karacahisar Köyü

Uşak Karacahisar Köyü

Karacahisar Köyü haberleri, Uşak Karacahisar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karacahisar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Karacahisar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Karacahisar  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacahisar  Köyü son dakika gelişmeleri, Karacahisar  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Karacahisar  Köyü nün tarihi, Karacahisar  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacahisar  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karacahisar  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karacahisar Köyü Resimleri ve Karacahisar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Karacahisar  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karacahisar , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Köy adını, kuzeybatısındaki tepelik alanda bulunan eski dönemlerden kalma Kara Hisar kalesinden almaktadır. Kalenin kalıntılarının bulunduğu alanda yapılan yüzeysel incelemeler neticesinde Doğu Roma ve Osmanlı dönemine ait buluntular bulunmuştur. 2015 yılında burası SİT alanı ilan edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nda, Yunan orduları başkomutanı Trikopis bu köyün güneybatısında teslim olmuştur. Kurtuluş Savaşı yerel halk kahramanlarından Çeçeli Kara Murat'ın kabri köyde bulunmaktadır.

Uşak merkezine 16 km uzaklıktadır. Köyün kuzey-batı hattında Murat Dağları yer alır. Köyün yerleşim alanı, genellikle kayalık ve taşlıktır. Güneyinde Göğem sulama göleti yer alır. Bitki örtüsüne genelde meşe, ardıç ve çam ağaçları hakimdir. Meyve ağaçlarından elma, armut, muşmula boldur. Arazi engebeli olup sulama yetersizdir. Çeşme ve dere sularıyla bahçecilik yapılır. Köyün içme suları, dağlardan çıkan kaynak sularıdır. Murat dağının eteğinden çıkıp Uşak'a giden Çokrağan Suyu köyün içinden geçmektedir. Eskiden bu bölgenin bir av bölgesi olduğu söylenmektedir.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, nohut, haşhaş ve yulaf yetiştiriciliği ön plandadır. Küçükbaş hayvanlardan koyun, keçi; büyük baş hayvanlardan da inek yetiştirilir. Köy halkının büyük bir kısmı, sonbaharda mevsimlik işçi olarak İzmir-Çamaltı Tuzlasında çalışmak için giderler. Erkeklerin bir kısmı deri sanayiinde, genç kızlar ve kadınlar da dokuma sanayiinde çalışmaktadırlar.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.