Uşak Mesudiye Köyü

Uşak Mesudiye Köyü

Mesudiye Köyü haberleri, Uşak Mesudiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mesudiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Mesudiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Mesudiye  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mesudiye  Köyü son dakika gelişmeleri, Mesudiye  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Mesudiye  Köyü nün tarihi, Mesudiye  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mesudiye  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mesudiye  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mesudiye Köyü Resimleri ve Mesudiye Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Mesudiye  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mesudiye , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Osmanlı kayıtlarında ilk defa 1520 yılı tahrir defterlerinde "Kafirviran" adıyla Güre nahiyesine bağlı, 45 hanenin yaşadığı bir köy olarak yerleşimden bahsedilmektedir. 1570 yılı tahririnde padişah hassı olarak Uşak kazasına bağlı görülen yerleşimde 68 hane bulunmaktaydı[1].

1910 yılında Uşak kazası idare meclisi tarafından Kafirviran isminin "Mesudiye" olmasını kararlaştırmış ve aynı yıl alınan bu karar Osmanlı Dahiliye Nezareti tarafından onaylanmıştır.

Uşak merkezine 8 km uzaklıktadır. Köy sınırlarında 1997 yılında Kaya deresi üzerinde inşa edilen "Mesudiye Göleti" bulunmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde en fazla üretilen tarım ürünleri; arpa, buğday, pancar,haşhaş ve nohut'tur.Köyde, ilköğretim okulu 2006 yılından önce kapalı olarak kalmış ancak 2006 yılında Uşak Valiliği tarafından tekrar açılmıştır. Ptt acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, su ve sabit telefon, internet vardır. Köyde benzin istasyonu, market, düğün salonu bulunmaktadır. Ayrıca bir gölet, bir adet su deposu bulunmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.