Uşak Selvioğlu Köyü

Uşak Selvioğlu Köyü

Selvioğlu Köyü haberleri, Uşak Selvioğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Selvioğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Selvioğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Selvioğlu  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Selvioğlu  Köyü son dakika gelişmeleri, Selvioğlu  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Selvioğlu  Köyü nün tarihi, Selvioğlu  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Selvioğlu  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Selvioğlu  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Selvioğlu Köyü Resimleri ve Selvioğlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Selvioğlu  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Selvioğlu , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

19. yüzyıl sonlarına ait Osmanlı kayıtlarında yerleşimden Uşak kazasına bağlı bir köy olarak bahsedilmektedir[1]. Köyün ismi köye ilk yerleşen Musa bey'in annesinin isminin Selvi olmasından ileri gelir. Köyün ilk kurulduğu mevki Dünek mevkiidir. Kaynaklarda yer alan bilgilere göre 4 kardeş olan Musa bey'in Mehmet adındaki kardeşi Dolayköy'e, diğer kardeşi annesi ile birlikte Selviler köyüne, Musa Bey'in kayını ise Gediz'e bağlı olan Karabacaklardan şimdiki Karabacakların olduğu mevkiiye yerleşirler. Diğer kardeş hakkında ise kesin bir bilgi bulunmamaktadırUşak merkezine 14 km uzaklıktadır. Köy; Dünek, Karabacaklar, Dolayköy, Hacıhüseyinler, Çuhadarlar, Hasanlar ve Hıdırlar olamak üzere 7 mahalleden oluşur. Son yıllarda Sığıralanı mevkine yeni evlerin yapıldığı ve köy görünümü aldığı da göz önünde bulundurulursa Selvioğlu köyünün 8 mahalleden oluştuğu söylenebilir. Köy alanı içerisinde Sığıralanı adlı bir piknik yeri bulunmaktadır. Her yıl Hıdırellez vb. etkinliklerde köy halkı bu yöreye toplanır ve piknik yapılır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Karasal iklim ve Akdeniz iklimi arasında geçiş yeri olan köyün en önemli bitki örtüsü meşe ağaçları ve tavşanak denen kısa bodur ağaçlardır. Yer yer Hıdırlar ve Karabacaklar gibi köylerde çam ağaçlarına rastlanır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Köyde hayvancılığın yanında tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, çavdar, yulaf, nohut iklimin elverişli olmasından dolayı en çok tercih edilen tarım ürünleridir.

Son beş yılda tarlaların meyve bahçesi haline getirilmesiyle ürün çeşitliliğine nar, ceviz, ayva gibi meyveler de eklenebilir. Devletin ceviz bahçesine verdiği kredi nedeniyle ceviz üretiminin oldukça arttığı gözlemlenmektedir. Selvioğlu denince akla köy halkının tabiriyle "Selvioğlu badılcanı(patlıcan)", "Dünek biberi" ve "Sığıralanı domatesi" gelir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.