Uşak Şükraniye Köyü

Uşak Şükraniye Köyü

Şükraniye Köyü haberleri, Uşak Şükraniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şükraniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Şükraniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uşak  Şükraniye  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şükraniye  Köyü son dakika gelişmeleri, Şükraniye  Köyü ne özgü yemekler, Uşak Şükraniye  Köyü nün tarihi, Şükraniye  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şükraniye  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şükraniye  Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şükraniye Köyü Resimleri ve Şükraniye Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak  Şükraniye  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şükraniye , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.

Bölgede yerleşimin tarihi antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Yerleşimin içerisinde "Tymion" antik kenti bulunmaktadır. Bu antik kentin Montanism kilisesi için önemli kentlerden olduğu iddia edilmektedir. Almanya Heidelberg Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Peter Lampe başkanlığında yapılan yüzey araştırmaları neticesinde, tepelik alan üzerinde Geç Tunç Çağı ve Erken Demir Çağı' na tarihlenen buluntular tespit edilmiştir. Aynı araştırmalarda yerleşimin sonradan tepenin yamacına kurulduğu belirlenmiş olup, burada da Roma ve Bizans dönemine ait eserlere rastlanmıştır[1].

Köyle ilgili ilk yazılı bilgiler II. Bayezid dönemi, 1520 ve 1570 yılı tahrir defterlerinde geçmektedir. Bu kayıtlarda köyden "Kalınkilise" adıyla Uşak kazasına bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir[2]. 1910 yılında Uşak kazası idare meclisi köyün isminin "Şükraniye" olmasını kararlaştırmış ve aynı yıl alınan bu karar Osmanlı Dahiliye Nezareti tarafından onaylanmıştır[

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.