Uşak Ve Balıkesirli Öğrenciler Avrupa’da 2 Hafta Eğitim Aldılar

Uşak Ve Balıkesirli Öğrenciler Avrupa’da 2 Hafta Eğitim Aldılar

Uşak Ayşe Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri iki hafta Avrupa'da süren eğitimlerini tamamladı.

Uşak Ayşe Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri iki hafta Avrupa'da süren eğitimlerini tamamladı. İki hafta boyunca Uşak'ın adını Avrupa ülkelerine duyuran öğrenciler, gittiklerini yerlerdeki sağlık hizmetlerini inceleme imkanı buldu.

Uşak Ayşe Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğü Erasmus plus Mesleki Eğitim ve personel hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlanan "Sistem Hastalıklarında Anestezi Uygulamaları" başlıklı projeleri, Türkiye Ulusal Ajansı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Proje ile hibe almaya hak kazanan ve bu kapsamda hem okulun 10 öğrencisi hem de yerel ortakları olan Balıkesir Karesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci, toplamda 20 öğrenci Romanya'nın Baia Mare şehrinde staj eğitimi aldılar.

İki hafta süren staj eğitiminde öğrenciler, sistem hastalıklarında anestezi uygulamaları ile ilgili en güncel Avrupa Anesteziyoloji ve Reanimasyon yeterlik belgesi içeriğine uygun uygulamalar hakkında bilgi ve beceri kazanımlarının yanı sıra mesleki yabancı dil becerilerini geliştirme imkanı buldular. Edindikleri sertifika ve referanslarla mezun olduktan sonra iş bulma imkânlarını arttıran öğrenciler çok önemli bir fırsat elde ettiler.

Öğrenciler eğitim saatlerinin dışında ülkenin tarihi ve kültürel mekânlarını da ziyaret etme imkânı buldular. Okul Müdürü İsa Gültekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Okulumuz henüz 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında açılmış olmasına rağmen Avrupa Birliği projelerinde oldukça iyi bir başarı yakalamıştır. Bu başarı meslek okullarının diğer okullarla kıyaslandığında hiç de gerilerde kalmadığının, yarışta var olduğunun ve okul tercihi yapacak öğrencilerin de okulumuzu seçmelerinde kriter olarak değerlendirilebileceğinin bir göstergesidir." dedi.

Uşak Ve Balıkesirli Öğrenciler Avrupa’da 2 Hafta Eğitim Aldılar

Uşak Ve Balıkesirli Öğrenciler Avrupa’da 2 Hafta Eğitim Aldılar

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.