Uşak’ta Atlı Okçuluk Yarışları Nefes Kesti

Uşak’ta Atlı Okçuluk Yarışları Nefes Kesti

Uşak'ta Üniversiteler Arası 2. Geleneksel Okçuluk Yarışması düzenlenen kortej yürüyüşü ve Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi'nde...

Uşak'ta Üniversiteler Arası 2. Geleneksel Okçuluk Yarışması düzenlenen kortej yürüyüşü ve Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan gösterilerle sonlandı.

Bu sene Uşak'ın ev sahipliğinde, Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi öncülüğünde gerçekleşen Üniversiteler Arası 2. Geleneksel Okçuluk Yarışması 2 gün boyunca yapılan etkinliklerle tamamlandı. Turnuvanın ilk gününde geleneksel okçuluk müsabakaları yapılırken, bugün ise belediye önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü ve Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi'nde atlı akrobasi, atlı savaş sanatları ve atlı okçuluk gösterileri gerçekleştirildi. Gösterilerden sonra yarışmada dereceye giren üniversitelere ödülleri takdim edildi.

Etkinliğin ilk gününde düzenlenen geleneksel okçuluk müsabakalarında 1. sırayı Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi alırken 2. sırada Sakarya Üniversitesi ve 3. sıradaysa Uşak Üniversitesi yer aldı.

Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, Diriliş "Ertuğrul" dizisiyle tanınan oyuncu Mehmet Pala ve vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüyüşünden sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın efeler, yiğitler ve cirit diyarı olduğunu ifade ederek, "Yörükler memleketi olan şehrimizde vatandaşlarımızı atla ve okçulukla buluşturuyoruz. Uşak Üniversitesi ve Binicilik ve Okçuluk topluluğumuzla istişarelerde bulunarak etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikler, Uşak'ın atlı binicilik ve cirit sporlarında daha da gelişmesine ve adından söz ettirmesine vesile olacaktır. Şehir dışından gelerek bu turnuvamıza katılım gösteren üniversitelerimize ve sporcularımıza da teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ata binerek vatandaşları selamladı ve ok atışı yaparak hünerlerini sergiledi.

Uşak’ta Atlı Okçuluk Yarışları Nefes Kesti

Uşak’ta Atlı Okçuluk Yarışları Nefes Kesti

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.