Uşak’ta Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Uşak’ta Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Uşak'ta bu yıl 3. kez düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı" ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Uşak'ta bu yıl 3. kez düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı" ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Uşak'ta 24-27 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Uşak Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 10 bin metrekarelik Kemalöz Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'ndeki fuarın açılışına Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tarım ve hayvancılık alanındaki teknolojik gelişmeleri vatandaşlarla bir araya getirmeyi, sektördeki değişimlerin çiftçi ve yetiştiricilere tanıtılması amacıyla yapılan fuarda traktörden, tarım ürünlerine ve süt sağma makinelerine kadar çeşitli ürünler sergiye çıkartıldı.

Sürpriz çekilişlere yer verilecek fuarda ayrıca çiftçiler ve yetiştiriciler beğendikleri ürünlere de kolayca sahip olabilecek.

GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen fuara bu yıl 70 bin vatandaşın katılması bekleniyor. 50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak'ın yanı sıra gelişmeleri takip etmek isteyen çok sayıda kişi de fuar için şehir dışından katılım sağladı.

Fuara ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Burada bulunan 10 bin metrekarelik alanımıza sığmadık. İçeride olduğu gibi dışarıdan da fuar için şehrimize gelen esnaflarımız var. Çeşitli makineleri sergileyen esnaflarımızla birlikte vatandaşımızın ziyaretlerini de ele aldığımızda ilgi anlamında çok önemli bir başarıyı ortaya koymuş durumdayız. Bu da gösteriyor ki fuarımıza yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Bizler bundan sonraki süreçlerde de teknoloji üreticileri ile çiftçi ve yetiştiricilerimizi bir araya getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Uşak'ın ilkler şehri olduğunun altını çizen Başkan Nurullah Cahan, efeler, yarenler, yörükler şehri olduğunu, vatandaşın toprakla, tarımla iç içe bulunduğunu, sanayideki ve ekonomideki gibi tarımda da hızla gelişimin süreceğini söyledi.

Ekonominin canlılığının sürmesi için bu tip faaliyetlerin önemine değinen Başkan Cahan, "Geçtiğimiz yıl 37 bin kişi olan ziyaretçi sayımızın bu yıl 70 bin civarında olması bekleniyor. Şu anda 143 tane tarım ve besleyicilik üzerine teknoloji üreten, uygulayan firmamız stant açmış durumda. Uşak'ın dışında Ege Bölgesi'ndeki diğer illerimizden de ciddi anlamda katılım var. Köylülerimiz, Uşaklı esnafımız, tarımla uğraşan kardeşlerimiz burada. Hep birlikte buradayız. Uşak, tarımıyla, sanayisiyle, kültürüyle, zeybeğiyle, her şeyiyle parmakla gösterilen bir il durumunda. Gelişim her alanda devam edecek." diye konuştu.

Fuarda konuşma yapan Uşak Valisi Salim Demir ise, çiftlik ekipmanlarının ve teknolojilerinin, genetik alanındaki son yeniliklerin, yem sektöründeki gelişmelerin halka sunulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Sanayi bir üretim kaynağı olduğu gibi tarım ve hayvancılık da bir üretim kaynağıdır. Dolayısıyla sanayide bilime ve teknolojiye ihtiyaç varsa, aynı şekilde tarım ve hayvancılıkta da bilim ve teknolojiye ihtiyaç vardır. Bunu söylerken sadece üretimin artması için söylemiyorum. Aynı zamanda ecdadımızdan bizlere miras kalan vatanımızın güzel toprağını, havasını ve çevresini korumak ve torunlarımıza sağlam bir şekilde emanet etmek için bilim ve teknolojiyi, tarım ve hayvancılıkta sonuna kadar kullanmamız gereklidir. Onun için bu tür fuarların önemli olduğunu ve etkinliklerimizin daha kapsamlı ve etkin bir şekilde devam etmesini diliyorum."

Üreticinin kendi şehrinde bulamadığı teknolojileri bir arada bulabilmesini sağlayacak fuar, 27 Ağustos Pazar gününe kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Uşak’ta Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Uşak’ta Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.