Uşak’tan Ankara’ya 2, İzmir’e 1,5 Saatte Gidilecek

Uşak’tan Ankara’ya 2, İzmir’e 1,5 Saatte Gidilecek

Uşak il koordinasyon kurulu Temmuz ayı birleşiminde konuşan Vali Salim Demir Uşaklılara Yüksek Hızlı Tren müjdesini verdi.

Uşak il koordinasyon kurulu Temmuz ayı birleşiminde konuşan Vali Salim Demir Uşaklılara Yüksek Hızlı Tren müjdesini verdi. Vali Demir; " Önemli yatırımlarından biri Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren. Sayın Başbakanımızın da bu konuda açıklamaları var, 2019 yılında inşallah Yüksek Hızlı Tren hizmete alınacak şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

TCDD işletmesi 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay tarafından koordinasyon toplantısında verilen bilgilere göre; Uşak ilinde 157 km demiryolu güzergahı mevcut. Bu güne kadar 67 kilometresinin yenilemesi tamamlandı. Uşak garında bir üst geçit ve Eşme ilçesinde iki tane vasıta alt geçit yapılacak, geçitlerin bu yılın Kasım ayında bitirilmesi hedefleniyor. Eşme hangar binası restorasyonu yapılıyor, onun da bu yıl Aralık gibi bitirilmesi hedefleniyor. Uşak müzesinin yan tarafındaki lokomotif deposunun restorasyon çalışmaları da yıl sonu bitirilmiş olacak.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında da önemli bilgiler veren Kobay; "Önümüzdeki dönem de bu konudaki yatırımlar bu yatırım programında da görünecek. Şu andaki mevcut hat olan Uşak-Ankara hattı 550 kilometre ve hızlı tren ile birlikte 388 kilometreye düşecek. Uşak-İzmir 280 kilometre, burası da hızlı tren ile birlikte 236 kilometreye düşecek. Şu anda Uşak-Ankara arası tren yolculuğu 9 saat sürüyor YHT ile yaklaşık bu süre 2 saate düşecek, Uşak-İzmir 6 saat o da yaklaşık 1,5 saate düşecek.

Banaz - Afyonkarahisar arası sözleşme bedeli 879 milyon TL ve yer teslimi yapıldı, yaklaşık 50 kilometrede çalışmalar devam ediyor. Eşme-Banaz 883 milyon TL, 98 kilometrelik bir hat burada da yaklaşık 15 kilometrelik bir alanda çalışmalar başladı hızlı bir şekilde kamulaştırmalar devam ediyor. Salihli-Eşme 2 milyar 240 milyon TL ihale aşaması bitti, yönetim kuruluna girecek yaklaşık 74 kilometre, burada da kamulaştırma çalışmalarına başlandı." dedi

Konuyla ilgili olarak konuşan Vali Salim Demir yatırımın öneminden bahsetti. Vali Demir; "Biraz önce de ifade edildiği gibi bu sektörde de en önemli yatırımımız Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren. Sayın Başbakanımızın da bu konuda açıklamaları var bölge müdürümüz de daha önce bize söylemişti. 2019 yılında inşallah Yüksek Hızlı Tren hizmete alınacak şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu işte bu kadar üst teknolojide bu kadar kaliteli hizmet ki biz onu daha önce masaya yatırmıştık. Hava yolundan daha iyi dedik. Havayolunda gideceksin havalimanına, indiğin yerden şehre gideceksin dolayısıyla inşallah biran önce bitecek biz de vatandaşımızın hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.

Uşak’tan Ankara’ya 2, İzmir’e 1,5 Saatte Gidilecek

Uşak’tan Ankara’ya 2, İzmir’e 1,5 Saatte Gidilecek

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.