UTSO Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

UTSO Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman'ın başkanlığında, UTSO Meclis Üyelerinin...

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman'ın başkanlığında, UTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Ağustos ayı meclis toplantısına Temmuz ayı meclis toplantısı değerlendirilerek başlandı. Değerlendirme sonrası mesleki sorunlar ve dilek ve temenniler görüşüldü. UTSO Ağustos ayı meclisine konuk olarak katılan TURYAP Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar, Kentsel Dönüşüm Projesi alanındaki kurdukları tanıtım ofisi hakkında bilgi verdi. Deniz Çağlar konuşmasında, Uşak'ta yapılan kentsel dönüşüm projesinin Türkiye için örnek niteliği taşıdığını söyledi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir'in aylık gündemi değerlendirmesi ile meclis toplantısı devam etti. Kandemir, Türkiye ekonomisinin 2017 ilk çeyreğinde gerçekleşen %5'lik büyümenin ilimiz ekonomisine de olumlu yansıdığını gözlemlediklerini belirterek, Uşak'ın 2017 ilk 6 aylık dış ticareti hakkında bilgiler aktardı. Kandemir, "İlimiz ihracat rakamlarına baktığımızda; toplam ihracatımızın ilk 6 ay da 121 milyon doları geçtiğimizi görmekteyiz. Bu rakam 140 ihracatçı firmamızla ulaştık. İhracat yaptığımız ülkeler arasında İlk 5 sırada Almanya, Birleşik Devletler, İspanya, Hollanda ve İtalya yer almaktadır. Halı, tekstil ve hammaddeleri, hazır giyim ve konfeksiyon, Deri ve Deri Mamulleri, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ise ilimizin en çok ihracatını gerçekleştirdiği ürünlerdir" dedi. Kandemir konuşmasının ikinci bölümünde ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Uşak'a geldiğinde kendisine ilettikleri, ilimiz sanayi ve ticareti ile ilgili sorun ve çözüm önerilerini gösterdikleri hassasiyetle hemen görevlendirdiği uzman heyetin hazırlamış olduğu rapordan ayrıntılı bilgiler verdi. Raporda, ilimiz ekonomik verileri, ihracat rakamları, il tarım ve gıda sanayi verileri ve bu verilere dayanarak oluşturulan plan ve öneriler yer almaktadır.

S. Selim Kandemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına son verdi.

UTSO Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

UTSO Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.