Uzaktan Eğitimden Faydalanamayan Çocuklar Ne Olacak?

Uzaktan Eğitimden Faydalanamayan Çocuklar Ne Olacak?

COVID-19 sebebiyle yüz yüze eğitim alamayan çocuklardan sabit internete ulaşamayanların uzaktan eğitime katılamadığını ve bu durumdaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimde sorunlar yaşatabileceğini söyleyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı,...

COVID-19 sebebiyle yüz yüze eğitim alamayan çocuklardan sabit internete ulaşamayanların uzaktan eğitime katılamadığını ve bu durumdaki çocukların bedensel ve zihinsel gelişimde sorunlar yaşatabileceğini söyleyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, kadına yönelik şiddetin de katlanarak arttığına değindi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitime erişim bilgilerini paylaşmadığını, Elektrik Mühendisleri Odası’nın ise “Çocukların sadece %48,5’inin evinde sabit internet var” tespiti yaptığını aktaran Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu süreçte çocukların bedensel ve zihinsel gelişiminde yaşanan sorunlar olabileceğini sile getirdi.

KADINLAR DA ETKİLENİYOR
Kadınların sağlık hizmetine erişiminde de sorunlar yaşadığından ve kadına yönelik şiddetin katlanarak arttığından bahseden Prof.Dr. Fincancı, “ateşin düştüğü yer” olarak tanımlanabilecek acillerde zaten bir afet durumu yaşanırken, pandemi ile birlikte hem hasta ilişkili hem hastane-hekim ilişkili nedenlerle sorunlar yaşandığını belirtti. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.