Üzümlü Kureyşlisarıkaya Köyü

Üzümlü Kureyşlisarıkaya Köyü

Kureyşlisarıkaya Köyü Haberleri, Üzümlü Kureyşlisarıkaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kureyşlisarıkaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Kureyşlisarıkaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberi

Üzümlü Kureyşlisarıkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kureyşlisarıkaya köyü son dakika gelişmeleri, Kureyşlisarıkaya köyüne özgü yemekler, Üzümlü Kureyşlisarıkaya köyünün tarihi, Kureyşlisarıkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kureyşlisarıkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kureyşlisarıkaya, Erzincan ilinin Üzümlü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kureyşlisarıkaya Köyü Resimleri ve Kureyşlisarıkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Üzümlü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Üzümlü Erzincan Arası Kaç Km? Üzümlü Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Üzümlü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında Üzümlü Kureyşlisarıkaya Köyünde doğan biri var mı? Üzümlü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kureyşli Sarıkaya, Erzincan'a 40 km, Üzümlü'ye 20 km mesafede olan 27 nüfuslu, Üzümlü ilçesine bağlı bir köydür.

Kureyişli Sarıkaya Köyü, kuzeyinde 2600 metre yükseklikte içinde alabalıkları olan Ağır Göl adında ve köylülerce kutsal sayılan bir göle sahiptir. Bu gölden akan çayın suyu çok beyaz olduğundan aksu adı verilmiştir. 

Köyde, yaban keçisi, geyik, ayı, kurt, tilki, keklik, vb. hayvanlara rastlanmaktadır.

Köyde gavur ini adında eski bir kilise harebeleri mevcuttur. Köyün doğusunda peri bacaları,ulubaba timulusu, çiçeklide damla taş mağarası, Şenlik mezrasında eski mezarlar, ağırgöl kardeşi mesire yeri, sarı ve mavi topraklar, merkezde han, eski değirmen, doğusunda çuhadar yaylası, zindan kayalıkları, talas dağı, karababa tepesi vs. gezilip görülecek yerlerdendir..

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.